Jätehuolto

Jätehuolto Ylöjärvellä

Kaupungin ympäristötoimi valvoo jätelain ja sen nojalla annettujen määräysten noudattamista. Ympäristötoimistoon voi ilmoittaa esim. maastoon jätetyistä laittomista jätteistä ja muusta roskaamisesta.

Jätteen keräyksen ja kuljetuksen sekä jätehuoltoon liittyvän neuvonnan hoitaa Ylöjärvellä Pirkanmaan Jätehuolto Oy.

Kiinteistöjen tulee jätelain mukaan liittyä kaupungin järjestämään jätteenkuljetukseen. Järjestetyn jätteenkuljetuksen alueella jätteenkuljetuksesta tulee sopia Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n kanssa (p. 03 240 5111). Järjestetyn jätteenkuljetuksen ulkopuolella kiinteistö voi tehdä jätteenkuljetussopimuksen tai käyttää aluejätepistettä.

Jätteiden hyödyntämisestä ja vaarallisista (ent. ongelmajäte) jätteistä saa tietoa Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n sivuilta. Sivuilta saa tietoa myös vaarallisten jätteiden keräysauton Repen ja metalliromun keräysautosta Romun aikatauluista sekä Elovainion, Kurun  ja Viljakkalan jäteasemista.

Ylöjärveä lähin jätteenkäsittelykeskus on Nokian Koukkujärven jätteenkäsittelykeskus. Ajo-ohje: Läntiseltä kehätieltä käännytään Koukkujärventielle (Pikku-Ahveniston tiehaaran kohdalla) ja ajetaan Koukkujärventietä noin 5 km.

Lisätietoja kaupungin jätehuollon järjestämisestä saa myös kunnallisista jätehuoltomääräyksistä sekä Ylöjärven kaupungin ympäristönsuojelumääräyksistä. Määräyksistä löytyvät tarkemmat ohjeet mm. jätteiden polttamiseen ja jäteastioiden sijoittamiseen. Jätehuoltomääräykset löytyvät Alueellisen jätehuoltojaoston sivustolta ja ympäristönsuojelumääräykset Määräykset ja maksut -sivulta.

Aukioloajat ja yhteystiedot

Katso jätteenkäsittelykeskusten, jäteasemien ja muiden jätehuoltopalvelujen aukioloajat ja yhteystiedot Pirkanmaan Jätehuollon sivuilta.

Jätetaksa

Alueellinen jätehuoltoviranomainen hyväksyy jätetaksan, josta löytyvät:

  • Kaikkien kuntien yhteinen jätetaksa
  • Ylöjärven sekajätteen ja biojätteen tyhjennyshinnat
  • Pirkanmaan jätehuollon muu hinnasto

Seudullinen jätehuoltoviranomainen

Uuden jätelain mukaisena seudullisena jätehuoltoviranomaisena toimii Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaosto.

Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n 17 osakaskuntaa ovat sopineet uuden jätelain mukaisen yhteisen toimielimen perustamisesta. Yhteistoimintasopimuksen mukaan Tampereen kaupunki toimii kuntalain mukaisena jätehuollon yhteistoiminta-alueen isäntäkuntana, ja kuntien yhteisenä toimielimenä toimii Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaosto.

Jätehuoltojaoston tärkeimpiä viranomaistehtäviä ovat mm. jätetaksan hyväksyminen sekä jätemaksumuistutusten käsittely ja jätemaksujen kohtuullistamis- ja vapauttamispäätökset. Jätehuollon valvonta säilyy Ylöjärven kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisella.

Alueellisen jätehuoltojaoston internet-sivut

Lomakkeet

Jätemaksun kohtuullistamista tai maksusta vapauttamista sekä jäteastian tyhjennyksen harvennusta voi hakea Alueellisen jätehuoltojaoston sivustolta löytyvillä lomakkeilla.


Sivu päivitetty 8.1.2016

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi