Hyppää sisältöön

Anna Mäkelä koordinoi kaupungin hyvinvointityötä

5.10.2021 13:00
Kategoria: Liikunta Asuminen ja ympäristö Kulttuuri Sosiaali- ja terveyspalvelut Yleiset
Henkilökuva

Yhteiskuntatieteiden maisteri, fysioterapeutti Anna Mäkelä aloitti työt Ylöjärven uutena hyvinvointikoordinaattorina elokuun puolivälissä. Mäkelä siirtyi tehtävään Helsingin Diakonissalaitokselta, jossa hän työskenteli Diakonissalaitoksen ja Tampereen kaupungin yhteiskehittämishankkeessa, joka koski etsivää vanhustyötä.

- Minulle on kertynyt työkokemusta sekä kolmannelta sektorilta että kuntakentästä. Olen ollut mukana kehittämässä matalan kynnyksen ennalta ehkäiseviä palveluita. Keskeisiä teemoja työssäni ovat olleet osallisuus ja yhteisöllisyys, Anna Mäkelä taustoittaa.

Uuden valtuustokauden alettua 1. elokuuta toteutui organisaatiomuutos, jossa hyvinvoinnin edistämisen kokonaisuus siirtyi hallinto- ja talousosastolta sivistysosastolle. Samalla vapaa-aikalautakunta ja asukaslautakunta yhdistyivät uudeksi hyvinvointilautakunnaksi.

- Hyvinvoinnin edistäminen on kunnan lakisääteinen tehtävä ja se säilyy kunnilla myös sote-uudistuksen jälkeen. Hyvinvointityötä tehdään kaikilla toimialoilla; onhan kaiken toiminnan tavoitteena lähtökohtaisesti se, että ylöjärveläiset voivat hyvin.

Hyvinvointikoordinaattorin tehtävä on koordinoida hyvinvointi- eli hyte-työn laajaa kokonaisuutta.

- Tavoitteena on kytkeä hyte-työ kiinteästi kaupungin strategiaan, tehdä nykyistä hyte-työtä näkyväksi ja edistää sen suunnitelmallisuutta ja tavoitteellisuutta. Vuoropuhelun luominen ja ylläpitäminen eri toimialojen välillä on tärkeää, Anna Mäkelä toteaa.

Hyvinvointityöhön kuuluu myös seurata eri mittarein sitä, miten ylöjärveläiset voivat. Ohjaavia työkaluja ovat kaupungin laaja hyvinvointikertomus sekä hyvinvointisuunnitelmat. Hyvinvointikoordinaattori toimii kaupungin hyte-ryhmän puheenjohtajana. Hän on myös kaupungin järjestöyhdyshenkilö.

- Toimitan järjestöuutiskirjettä ja teen yhteistyötä järjestöagenttien ja muun järjestöväen kanssa. Myös kumppanuusfoorumit jatkuvat.

Anna Mäkelä korostaa useaan otteeseen yhdessä tekemistä ja vuoropuhelua. - Olen kiinnostunut siitä, mitä täällä Ylöjärvellä tehdään ja miten asioita voidaan viedä yhdessä eteenpäin. Toivon pääseväni hyvään vuoropuheluun kaikkien toimijoiden kanssa.

Mäkelän mukaan Ylöjärvellä on tehty hyvää työtä hyvinvoinnin edistämisen parissa: hyte-johtamista on kehitetty, hyte-rakenteita luotu ja hyvinvointikertomus on laadukas. - Tästä on hyvä jatkaa, hän painottaa.

Anna Mäkelä asuu perheineen Tampereella. Vapaa-aika kuluu paljolti yksivuotiaan lapsen ehdoilla. Talviuintikauden lähestyminen on syksyn mieluisia puolia.

Hyvinvointikoordinaattori Anna Mäkelä
p. 044 481 1471, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Hyvinvoinnin talkoot -blogi
Hyvinvoinnin edistämisen sivut


Kuvateksti: Anna Mäkelän työpiste sijaitsee kaupungintalolla mutta hänen toimialuettaan on koko Ylöjärvi. Hyvinvointikoordinaattori koordinoi kaupungin laajaa hyvinvointityön kokonaisuutta. Aiheeseen voi tutustua muun muassa Hyvinvoinnin talkoot -blogin kautta.