Hyppää sisältöön

Apua arkeen

Kotona asumista voidaan tukea monilla ennaltaehkäisevillä palveluilla. Palveluja tarjoavat kaupungin lisäksi yhdistykset, järjestöt ja yksityiset palveluntuottajat. Tietoa alueella olevista palveluista saa neuvontapuhelimesta ja Lähitorin neuvonnan ja ohjauksen toimipisteistä.

Kotona asumisen tueksi voit saada tarvitessasi tukipalveluita, kuten ateria-, turva-, kauppa-, sauna- ja kylvetyspalveluja sekä siivouspalveluja.

Miten haet palvelua

Soita neuvontapuhelimeen 040 733 3949 ja kerro avun tarpeestasi. Neuvontapuhelimesta pyyntösi välitetään kaupungin asiakasohjaukseen. Sinulle soitetaan ja sovitaan palvelutarpeen arvioinnista.

Ateria- ja kauppapalvelut

Kotiateria on valmis ateria ja jälkiruoka, joka kuljetetaan kotiin kylmänä. Ateria on mahdollista saada joka päivälle, ateriat kuljetetaan kotiin pääsääntöisesti kaksi kertaa viikossa.

Lisätietoja saat neuvontapuhelimesta 040 733 3949.

Siivouspalvelu

Voit saada kaupungilta siivouspalvelua. Palvelun saamiseen vaikuttavat toimintakykysi, tulosi sekä kaupungilla käytettävissä oleva määräraha.

Voit myös tilata siivouspalvelua yksityisiltä yrittäjiltä, jotka ovat ilmoittautuneet kaupungin rekisteriin. Silloin saat palvelun ilman arvonlisäveroa.

Lisätietoa saat neuvontapuhelimesta 040 733 3949.

Yksityisten palveluntuottajien yhteystiedot (pdf)

Turvapuhelin

Turvapalvelu on ajankohtainen silloin, jos sinulla on kaatumisriski tai muu turvattomuudesta johtuva tarve hälytyspalveluihin. Turvapalvelu sisältää turvarannekkeen ja hälytyssoittopalvelun ja auttajakäynnin.

Lisätietoja saat neuvontapuhelimesta 040 733 3949

Päivätoiminta

Ikääntyneiden päivätoiminta on klo 9.00-15.00 välillä järjestettävää ryhmätoimintaa. Päivätoiminnan tarkoituksena on tukea kotona asumista. Päivätoiminnassa sinulla on mahdollisuus aterioida, askarrella, osallistua ohjattuun liikuntaan sekä ohjelmatilaisuuksiin.

Lisätietoja saat neuvontapuhelimesta 040 733 3949

Yksityisten palveluntuottajien yhteystiedot (pdf)

Apua peseytymiseen

Jos tarvitset apua peseytymiseen eikä kotonasi ole pesumahdollisuutta, voit saada kylvetys- ja saunapalvelua.

Lisätietoa saat neuvontapuhelimesta 040 733 3949

Yksityisten palveluntuottajien yhteystiedot (pdf)

Kulkeminen ja asioilla käyminen

Lisätietoa kuljetuspalveluista

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikaisella hoidolla tuetaan huonokuntoisen ikääntyneen henkilön kotona asumista ja siellä tapahtuvaa hoitoa. Tavoitteena on asiakkaan itsenäisen selviytymisen edistäminen ja säilyttäminen kuntouttavien jaksojen avulla sekä omaisten tukeminen asiakkaan hoitamisessa. Hoitojaksot voivat olla säännöllisiä tai tilapäisiä.

Tiuravuoren palvelukeskus / Lyhytaikaisyksikkö

Lyhytaikaista asumispalvelua ja jaksohoitoa järjestetään myös yksityisissä hoivakodeissa.

Yksityisten palveluntuottajien yhteystiedot (pdf)

Asiakasmaksut

Ystäväpiiri

Senioripysäkki

Yhteystiedot

Ikäneuvo - ikäihmisten neuvontapuhelin
040 733 3949 ma-pe klo 8.30-16
Päivitetty: 16.9.2020