Hyppää sisältöön

Diabeteshoitaja

Diabetesvastaanotto toimii supistetusti 28.6.-8.8. Vastaanotto kiinni 12.-25.7. Tarvikkeiden tilaukset sähköisellä lomakkeella www.ylojarvi.fi/diabeteshoitaja. Supistetun toiminnan aikana välineiden tilaus on mahdollista myös diabeteshoitajan puhelintunnilla sekä välinejakelutuntien aikana.
Tilattujen välineiden haku noutolokerikosta ensiavun aukioloaikoina (terveyskeskuksen vanha pääaula, sisäänkäynti vanhasta pääovesta eli keskustaa lähimpänä olevasta ulko-ovesta). 

Diabetesvastaanotto toimii vain ajanvarauksella.

Hoitotarvikkeet tulee tilata ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella. Tilaukset on tehtävä vähintään kolme viikkoa ennen tarvikkeiden noutamista.

Asiakkaalle ilmoitetaan tekstiviestillä tai sähköpostilla, kun tilatut tarvikkeet ovat noudettavissa. Tarvikkeet toimitetaan terveyskeskuksen noutolokerikkoon, josta ne voi noutaa ensiavun aukioloaikoina (terveyskeskuksen vanha pääaula, sisäänkäynti vanhasta pääovesta eli keskustaa lähimpänä olevasta ulko-ovesta). 

Hoitotarvikkeita voi tilata myös diabeteshoitajan puhelintunnilla (toimitus noutolokerikkoon) sekä tarvikejakelutuntien aikana.

Diabeetikoiden hoitotarvikejakelu:

  • maanantaisin ja torstaisin klo 14-15
  • läntisessä piirissä huoneissa 23 ja 24 (terveyskeskus, Mikkolantie 10)

Raskausdiabeetikoiden hoitotarvikejakelun hoitaa äitiysneuvola.

Seurantakäynnit

Lääkärin suorittamaan diabetesvuositarkastukseen tilataan aika omahoitajalta puhelintunnilla.

Diabeetikon silmänpohjakuvauksia tehdään terveyskeskuksessa kahdesti vuodessa. Kuvaus on maksuton. Jalkojenhoitoa saa palvelusetelillä tiettyjen kriteerien perusteella. Lisätietoja kriteereistä jalkojenhoitoon.

Määräaikaisten seurantakäyntien tavoitteena on hyvä hoitotasapaino, omahoidon tukeminen sekä lisäsairauksien ehkäisy.

Kurun terveysasema

Kurun terveysasemalla on diabeteshoitajan vastaanotto kerran kuukaudessa. Asiakkaat ohjautuvat terveysaseman sairaanhoitajan kautta.

Yhteystiedot

Ahtiainen Tarja
Sairaanhoitaja
050 437 1257 ma-to klo 12-13
diabetes@ylojarvi.fi
Henttonen Tarja
Sairaanhoitaja
050 437 1258 ma-to klo 12-13
diabetes@ylojarvi.fi

Kesä 2021

Diabetesvastaanotto toimii supistetusti 28.6.-8.8. Vastaanotto on kokonaan kiinni 12.-25.7.

Päivitetty: 31.5.2021