Hyppää sisältöön

Erityisryhmien aineistot

Lukemisesteisille tarkoitetut Celian tuottamat äänikirjat
Celian äänikirjat on tarkoitettu niille, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa. Lukemisesteen syynä voi olla esimerkiksi oppimisvaikeus, heikentynyt näkö tai lihastauti.

Leijasta löytyy lainattavien Celian äänikirjojen kokoelma, joka sisältää kauno- ja tietokirjallisuutta aikuisille ja nuorille. Laina-aika on neljä viikkoa.

Voit myös liittyä kirjastossa Celian äänikirjapalvelun käyttäjäksi. Celian verkkopalvelun valikoimassa on noin 40 000 äänikirjaa, joita voi kuunnella suoraan verkosta. Palvelu on maksuton. Rekisteröitymisen yhteydessä asiakas saa tunnukset ja opastusta palvelun käyttöön. Varaa aika kirjastosta henkilökohtaiseen opastukseen.

Lisää tietoa valtakunnallisesta Celia-palvelusta täältä

Monikielisen kirjaston siirtokokoelmat
Siirtokokoelmapalvelu tarjoaa mahdollisuuden lukea kirjallisuutta omalla äidinkielellä. Tilaamme asiakkaan pyynnöstä siirtokokoelman Helsingin monikielisestä kirjastosta. Kokoelma sisältää aikuisten, nuorten ja lasten kirjallisuutta. Kokoelma tilataan pääkirjasto Leijaan, josta asiakas voi lainata teoksia. Palvelu on maksuton. Laina-aika on neljä viikkoa. Ota yhteyttä kirjastoon ja kysy lisää.

Kirjaston aineisto koostuu viittomakielisistä videoista, joista useimmat on puhuttu tai tekstitetty suomeksi. Vaikka kirjaston pääkohderyhmänä ovat viittomakieliset, aineisto soveltuu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet viittomakielestä tai viittomakielisistä ja viittomakielisestä kulttuurista.
Kirjasto on avoin kaikille eikä käyttö edellytä kirjautumista.

Päivitetty: 17.9.2020