Hyppää sisältöön

Fysioterapia

Fysioterapian keskeisenä tavoitteena on tukea ja parantaa asiakkaan fyysistä toimintakykyä ja liikkumista. Terapian tavoitteena on antaa kuntoutujalle keinoja omahoitoon sekä mahdollistaa itsenäisempi osallistumiseen arkeen.

Ylöjärvellä fysioterapiapalveluita on avopalveluina sekä terveyskeskussairaalassa että hoito- ja kuntoutusyksiköissä.

Avofysioterapia

Avofysioterapiassa toteutetaan sairauden hoitoon liittyvää sekä lääkinnällisen kuntoutuksen fysioterapiaa kaikenikäisille asiakkaille. Fysioterapia perustuu yksilölliseen arviointiin, tutkimiseen ja suunnitteluun ja se sisältää ohjausta ja neuvontaa sekä tarvittaessa terapeuttista harjoittelua.

Fysioterapiapalveluita on saatavilla Ylöjärven terveyskeskuksessa, Kurun terveysasemalla ja Viljakkalan lähipalvelupisteessä.

Geriatrian poliklinikan fysioterapia

Geriatrian poliklinikan palvelut on tarkoitettu ikääntyneille kuntalaisille, joiden terveydentila, toimintakyky tai elämäntilanne vaativat laaja-alaista arviointia. Fysioterapeutit sekä kuntohoitaja toimivat poliklinikan moniammatillisen työryhmän jäsenenä, toteuttaen fyysisen toimintakyvyn arviointia, ohjausta ja kotikuntoutusta sekä ryhmämuotoista terapeuttista harjoittelua.

Fysioterapia osastoilla

Fysioterapeutit toimivat osastoilla moniammatillisissa työryhmissä yhteistyössä lääkäreiden, hoitajien ja muiden erityistyöntekijöiden kanssa. Fysioterapeutteja työskentelee terveyskeskussairaalassa, kuntoutusosastolla, nuorten avohoidon intensiiviyksikkö NAVI:ssa sekä Tiuravuoren palvelukeskuksessa

Miten hakeudun palveluun?

Fysioterapiaan pääsy edellyttää hoito-/kuntoutussuunnitelmaa sekä lähetteen. Poikkeuksena akuuttiselkäsuoravastaanotto, jonne pääsee sairaanhoitajan tekemän hoidon tarpeen arvion ja ajanvarauksen perusteella.

Fysioterapialähetteen voi tehdä terveydenhuollon ammattihenkilö, joka toimii julkisessa terveydenhuollossa. Kun suositus tai lähete on saapunut fysioterapiaan, ollaan fysioterapiasta yhteydessä kiireellisyysluokituksen mukaisesti asiakkaaseen ajan varaamiseksi.

Geriatrian poliklinikalla sekä osastoilla fysioterapeutin arvioon, ohjantaan ja terapiaan ohjaudutaan moniammatillisen arvion ja suunnitelman perusteella, yksikössä sovittujen toimintatapojen pohjalta. 

Toimipaikat

Terveyskeskus / fysioterapia
03 565 28291, avoinna ma ja to klo 8-11 ja 14-16 sekä ti, ke ja pe klo 9-12

Mikkolantie 10, 33470 Ylöjärvi
Näytä kartalla
Kurun terveysasema / fysioterapia
044 4235 942

Kisatie 1, 34300 Kuru
Näytä kartalla
Viljakkalan terveyspiste / fysioterapia
041 730 0149

Elokaarentie 3, 39310 Viljakkala
Näytä kartalla

Yhteystiedot

Liesmäki Leila
Osastonhoitaja
050 437 1405
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Mikkolantie 10, 33470 Ylöjärvi
Päivitetty: 2.8.2022