Hyppää sisältöön

Hae jäseneksi kaupungin neuvostoihin – Kuudessa neuvostossa tarjolla yli 50 paikkaa

21.9.2021 11:00
Kategoria: Yleiset
Viisi henkilöä seisoo metsässä luontopolulla.

Neuvostojen tehtävänä on seurata kaupunkilaisten hyvinvointia omasta näkökulmastaan. Haluatko tulla mukaan ottamaan kantaa esimerkiksi kaupungin tarjoamiin palveluihin?

Hyvinvointilautakunnan alaisina toimivat lapsi- ja nuorisoneuvosto, mielenterveysneuvosto, vammaisneuvosto ja vanhusneuvosto sekä Kuru-neuvosto ja Viljakkala-neuvosto. Vammais- ja vanhusneuvostot ovat kuntalain määrittämiä.

Kuudessa neuvostossa on avoinna yhteensä 54 paikkaa. Ylöjärven hyvinvointilautakunta valitsee neuvostojen jäsenet toimikaudekseen pääosin eri järjestöjen esitysten perusteella.

Neuvostojen avulla Ylöjärvi haluaa vahvistaa kaupunkilaisten osallisuutta, lähidemokratiaa ja vaikuttamismahdollisuuksia. Neuvostot voivat tehdä tarvittaessa ehdotuksia kaupungin lautakunnille ja muille hallintoelimille palvelujen kehittämisestä.

Ehdotukset neuvostojen jäseniksi kaudelle 2021–2025 pyydetään lähettämään nettilomakkeen kautta viimeistään 29.9.2021. Jokaisella jäsenellä tulee myös olla henkilökohtainen varajäsen.

Neuvostot toimivat omaa viiteryhmäänsä edustavien järjestöjen, yhdistysten sekä muiden tahojen ja kaupungin välisenä yhteistyöelimenä. Tarkemmat esittelyt ja jäsenehdotuslomakkeen löydät kaupungin nettisivujen neuvostot-sivulta.

Neuvostot eivät ole kuntalain tarkoittamia kunnallisia luottamushenkilöelimiä, mutta niiden jäsenille maksetaan kokouspalkkio.

Neuvostojen toimikausi on yhteneväinen kaupunginvaltuuston toimikauden kanssa, eli syksystä 2021 kevääseen 2025 saakka.

Lisätietoja:

Hyvinvointikoordinaattori
Anna Mäkelä
044 4811471
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Oheinen kuva: Edellisen kauden vanhusneuvosto teki keväällä retken Seitsemisen kansallispuistoon ja järjesti Seitsemisessä kevään viimeisen vanhusneuvoston kokouksen. Kuvan otti Marita Pitkänen.