Hyppää sisältöön

Hyvinvointia kohtaamisista

Ihmissuhteet ja sosiaalinen turvaverkko ovat tärkeitä arjen hyvinvoinnin rakennuspalikoita. Jokaisella meillä on tärkeää olla vähintään yksi henkilö, kenelle puhua kokemuksistaan avoimesti ja turvallisesti.

Ihmissuhteet voivat rakentua esimerkiksi läheisistä, naapureista, työkavereista tai harrastustoiminnan kautta tutuksi tulleista ihmisistä. Turvaverkkoon voi kuulua myös vapaaehtoistoiminta ja yhdistystoiminnassa saatu vertaistuki. 

Yksinäisyys

Mikäli turvaverkkoa ei ole tai se ei vastaa omia tarpeita, voimme kokea yksinäisyyttä. On kuitenkin hyvä muistaa, että yksinäisyys ei ole omaa syytäsi eikä merkki siitä, että sinussa olisi jotain vikaa.  

Yksinäisyyttä voi helpottaa monella eri tavalla. Joskus aiempien sosiaalisten suhteiden aktivoiminen on tarpeen. Alla olevassa videossa on esimerkkejä siitä, miten aikuisena voi solmia ystävyyssuhteita. Lisäksi monet chatit ja palvelunumerot tarjoavat apuaan yksinäisyyteen.

Kuinka saada ystäviä aikuisena?

Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.

Video. Enjaksa.fi: Kuinka saada ystäviä aikuisena?

Mielikioski tarjoaa keskustelutukea ja neuvontaa mielen hyvinvoinnista ja omien voimavarojen vahvistamisesta. Mielikioskin kautta tarjotaan myös vertaistukea ja ohjausta matalan kynnyksen toimintoihin.

Lisätietoja ja yhteystiedot löytyvät jatkossa www.pirha.fi

Myös yksilöllinen liikuntaneuvonta voi tukea kodin ulkopuolisten suhteiden luomisessa.

Arkeen voimaa -itsehoitoryhmän tarkoituksena on vahvistaa osallistujien itsehoitotaitoja ja sitä kautta parantaa heidän arkipärjäämistään. Ryhmässä käsitellään laajasti hyvinvointiin liittyviä teemoja, kuten liikunta, uni ja oman mielen käyttäminen. Ryhmätoimintaan hakeudutaan Pirkanmaan hyvinvointialueen Hyvinvointikioskin kautta: Tiina Raittinen etunimi.sukunimi@pirha.fi p. 050 437 1142.

Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.

Tietoa

mielenterveystalo

Mielenterveystalo on avoin ja maksuton sivusto, joka auttaa tarkastelemaan omaa arkeaan ja tarjoaa työkaluja mielen hyvinvointiin.
Tutustu Mielenterveystaloon

omaolo

Sähköisestä Omaolo-palvelusta löytyy tukea terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimiseen nopeasti ja esteettömästi, ympäri vuorokauden.
Tutustu Omaolo-palveluun

Tukea

Mielenterveyden keskusliiton Valoa-chat ja maksuton vertaispuhelin 0800 177599 tarjoavat keskusteluapua tai ihan vain kuuntelijaa. 
Lisätietoja Valoa-chatista

Ylöjärven seurakunta tarjoaa keskusteluapua ja kuuntelijaa moneen eri elämäntilanteeseen. Lisäksi erilaiset tapahtumat tarjoavat vertaistukea. 
Tutustu Ylöjärven seurakunnan toimintaan.

Toimintaa

lahella

Lähellä.fi -sivustolta löydät järjestöjen ja yhdistysten tarjoamaa toimintaa.

Lisää järjestöjä ja seuroja on koottu Ylöjärven kaupungin verkkosivuille.
Järjestöt ja vapaaehtoistyö

Päivitetty: 28.8.2023