Hyppää sisältöön

Ilmoittautuminen koululaisten Ylöjärven mallin harrastusryhmiin avautuu 13.8.

13.8.2021 09:30
Kategoria: Liikunta Kulttuuri Nuoret Yleiset
Harrastamisen mallin logossa H-kirjain on hymyilevä hahmo.

Ilmoittautuminen koululaisten Ylöjärven mallin harrastusryhmiin syyslukukaudelle 2021 avautuu perjantaina 13.8.2021 klo 18. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti osoitteessa kuntapalvelut.fi/ylojarvi.

Koululaisten huoltajat saavat ilmoittautumisesta lisätietoja suoraan Wilman kautta.

Harrastuksiin ilmoittaudutaan oheisen ohjeen mukaan. Harrastuksia löytyy sekä koulukohtaisesti että useamman koulun oppilaille tarkoitetusti (Avoimet ryhmät). Oppilaat valitaan harrastuksiin ilmoittautumisjärjestyksessä.

Mikäli oppilas ei mahdu mihinkään harrastusryhmään, eikä hänellä ole muuten mitään vapaa-ajan harrastusta, niin suosittelen olemaan suoraan yhteydessä Ylöjärven harrastamisen malli -hanketta koordinoivaan Heikki Puttoseen. Hän auttaa kartoittamaan muita mahdollisia harrastusvaihtoehtoja. Parhaiten hänet saa kiinni sähköpostitse, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi.

Kaikki Ylöjärven harrastamisen mallin ryhmät ovat maksuttomia ja ohjauksesta vastaavat kunkin harrastuksen ammattilaiset. Harrastusten tarjoajia on mukana yli 20 ja kerhoja noin 65.

Erityisryhmille tarjotaan omia kerhoja heidän toiveidensa mukaan, eivätkä nämä kerhot näy yleisessä ilmoittautumisessa.

Mikäli harrastuksiin ei saada riittävästi osallistujia niin ne joudutaan perumaan ja tilalle pyritään järjestämään jotain muuta harrastusta lukuvuoden aikana.

Joillakin kouluilla voi olla tilanne, että tietyille ikäluokille ei ole yhtään harrastusta. Tällöin voi tarkistaa, onko mahdollisuutta osallistua kaikille avoimiin ryhmiin.

  • Ylöjärven kaupunki noudattaa Pirkanmaan alueellisia koronasuosituksia omassa toiminnassaan ja tarkentaa rajoituksia tarvittaessa.
  • Ylöjärven Yhtenäiskoulussa Vet-luokilla opiskelevat oppilaat osallistuvat harrastustoimintaan iltapäivätoiminnan sisällä, joten heidän ei tarvitse erikseen ilmoittautua.
  • Topintuvan harrastukset pyritään käynnistämään heti, kun kuljetukset saadaan järjestettyä.
  • Muutamia harrastuksia tulee viikon 35 aikana lisää ja ilmoitamme niistä suoraan kyseisen koulun oppilaille.

Ilmoittautumisohjeet

Mene osoitteeseen kuntapalvelut.fi/ylojarvi. Valitse pääluokista Harrastamisen Ylöjärven malli, jonka jälkeen aineiksi aukeaa koulujen eri toimipisteet, valitse oma koulusi, jonka jälkeen näet harrastukset. (Huom, voit ilmoittautua ryhmiin vasta 13.8. klo 18 jälkeen.)

Harrastusta valittaessa lue harrastuskuvaus tarkasti sekä huomioi ikäryhmäsi, esimerkiksi 1.-2.lk. Valitse itsellesi mieluisa harrastus ja täytä ilmoittautumislomake. Tämän jälkeen ”ostoskorivaiheessa” tulee ilmoitus: olet päässyt ryhmään tai ryhmä on täynnä, olet jonossa.

Muista viedä ilmoittautuminen loppuun, täytä nimi- ja yhteystiedot ja lähetä. Sähköpostiisi tulee ilmoitus joko ryhmään pääsystä tai varasijastasi. Kaikille avoimista ryhmistä voit myös valita ikäryhmääsi koskevia harrastuksia. Huomaathan, että voit ilmoittautua vain oman koulusi alla oleviin harrastuksiin tai kaikille avoimiin ryhmiin, et muiden koulujen harrastuksiin.

Suomen ja Ylöjärven mallissa on kyse uudenlaisesta, koulupäivään liittyvästä harrastustoiminnasta, joka kattaa kaikki 1.-9.-luokkalaiset sekä lisäopetuksessa olevat. Mallin myötä ylöjärveläiskoululaisille tarjotaan mahdollisuus maksuttomaan harrastukseen ennen koulupäivää, sen aikana tai jälkeen.

Harrastustoiminta toteutetaan yhteistyökumppaneiden kanssa ja harrastukset ovat ylöjärveläisten koululaisten omien toiveiden mukaisia.