Hyppää sisältöön

Irina Kytölän taidenäyttely Mustan siiven kosketus

Vanha Räikkä 10.01.2022 - 28.01.2022 Kategoria: Kulttuuri

Katuosoite: Kuruntie 12 33470 Ylöjärvi

Irina Kytölän taidenäyttely Mustan siiven kosketus. Avoinna kahvilan aukioloaikoina ma-pe klo 10-16. Vapaa pääsy.

"Teen maalaukseni etupäässä akryylivärein, jonkin verran käytän joissain töissäni myös sekatekniikkaa. Pidän etupäässä selkeistä työskentelytavoista.

Maalaukseni ovat usein isokokoisia verrattuna pieneen työskentelytilaani, joten käytän kameraa mittasuhteiden hahmottamisessa. Työskentelytapani on ripeä, ja työskentelen muutamia tunteja kerrallaan. Taustatyöhön, aiheeseen tutustumiseen eli näkymättömään työskentelyyn kulutan moninkertaisesti aikaa verrattuna toteutukseen.

Työni ovat värikkäitä, osa jopa liioitellun räikeitä, pyrin menemään muoto ja tunne edellä, väri asettuu usein pääosaan maalauksissa.

Suurelta osin olen itseopppinut maalari, opintoja silti löytyy kuvataiteen puoleltakin, esim. Tampereen kesäyliopiston tarjoama kuvataiteen perusteet, ja useita vuosia Paula Puikkosen koloristeissa. Opinnot jatkuvat kesäyliopiston puolella taas tulevaisuudessa.  Pohjakoulutukseltani olen kaavanpiirtäjä-leikkaaja, vaikka työurani olenkin tehnyt asiakaspalvelun puolella.

Tämä on ensimmäinen kokonaan oma näyttelyni, aikaisemmin töitäni on ollut esillä Galleria Koppelossa Koloristien yhteisnäyttelyssä. Muutama töistäni on päätynyt levynkanteen ja printiksi t-paitaan, sekä olen kuvittanut vielä julkaisemattoman satukirjan."

Tila on esteetön. Lähin bussipysäkki Asemantie.