Hyppää sisältöön

Jouluiloa kaikille Ylöjärven joulunavaustapahtumista

22.11.2023 12:15
Kategoria: Kulttuuri
Mainoskuva joulunavauksesta.

Joulunodotus alkaa toden teolla, kun Ylöjärven joulukausi avataan perjantaina 24.11. klo 18–20 kaupungintalon aukiolla ja kaupungintalolla, Kuruntie 14. Uudistunut, maksuton tapahtuma alkaa joulupukin haastattelulla ulkolavalla klo 18. Joulupukki on haastattelun jälkeen tavattavissa koko tapahtuman ajan.

Ilmainen joulupuuro on ulkona tarjolla 500:lle ensimmäiselle. Rock-kuoro Rox esiintyy ulkolavalla klo 18.15 ja sisällä kaupungintalolla klo 18.50. Sisällä on myös tonttujen touhukas kirjepaja, jossa voi kirjoittaa joulupukille kirjeen. Ulkolavalla Suomen Teatteriopiston opiskelijat esittävät näytelmän "Tontut ja unohtunut jouluaatto” klo 19.15. Suomen Karva-Kaverit ry:stä on koiria rapsuteltavina.

Sisällä ja ulkona myyntipisteissä paikalliset yritykset ja yhdistykset myyvät mm. jouluherkkuja. Joulumusiikki tuo talven tunnelmaa. Myös kahvila-ravintola Vanha Räikkä on avoinna. Vanhan Räikän joulumyyjäiset avautuvat joulunavauksen aikaan 24.11. ja jatkuvat tiistaihin 19.12. asti. Myynnissä on lähiseudun kädentaitajien tuotteita.

Ilotulituksesta uudistuneessa joulunavauksessa on luovuttu. Ilotulitusta voi ihailla uudenvuoden tapahtumassa Ylöjärven liikuntakeskuksella 31.12.

Saapuminen joulunavaukseen: Tapahtuma on helposti saavutettavissa julkisilla kulkuvälineillä. Lähimmät pysäköintialueet ovat Ylöjärven kaupungintalon ja Räikän puiston pysäköintialueet.

Ylöjärven joulunavauksen järjestää kaupungin kulttuuripalvelut.

Joulutunnelmaa myös Kurussa ja Viljakkalassa

Joulumielelle pääsee myös Kurussa maksuttomassa Tonttumetsän joulu -tapahtumassa Tredun Metsätien toimipisteessä (Metsätie 1) ja sen ympäristössä lauantaina 25.11. klo 15–19. Luvassa on paljon ihasteltavaa ja monenlaista puuhasteltavaa, kuten tonttupolku ja tonttumetsä, joulupukki, perinteiset joulumyyjäiset ja kahvio. Metsämuseoon on opastettu vierailu klo 17 (vapaaehtoinen maksu). Tapahtuman järjestävät paikalliset toimijat yhteistyökumppaneineen.

Joulun tunnelmaa saadaan myös kaduille, kun Ylöjärven Kuruntien jouluvalot ja Kurun Kauppatien jouluvalot syttyvät 24.11. Viljakkalassa jouluvalot syttyvät Viljatiellä lauantaina 2.12. Viljakkalan Yrittäjien järjestämässä tapahtumassa. Kurussa ja Viljakkalassa jouluvalot syttyvät nyt ensimmäistä kertaa.

Hauskaa joulunodotusta ja tervetuloa hyvän joulumielen tapahtumiin!

www.ylojarvi.fi/tapahtumat