Hyppää sisältöön

Kansallista veteraanipäivää vietetään keskiviikkona 27.4.

26.4.2022 16:39
Kategoria: Yleiset
Suomen lippu

Kansallista veteraanipäivää vietetään vuosittain huhtikuun 27. päivänä Suomen sotaveteraanien kunniaksi ja muistoksi sodan päättymisestä ja rauhan alkamisesta. 

Tänä vuonna veteraanipäivän teemana on Maamme versoo uutta. Teema on syntynyt siitä perinnöstä, jonka Maamme-laulu ja Veteraanin iltahuuto ovat sanoittaneet. Veteraanin iltahuudossa puhutaan hoivaamisesta ja siitä, että emme saa unohtaa, kuinka kallis isänmaa on ja mitä sen eteen on tehty.

Ylöjärvellä kansallisen veteraanipäivän seppeleenlasku toimitetaan perinteiseen tapaan kaikilla sankarihaudoilla Aurejärven, Länsi-Teiskon, Viljakkalan ja Ylöjärven hautausmaalla sekä Kurun sankarihautausmaalla.

Ylöjärven kaupunki on kutsunut ylöjärveläiset sotaveteraanit, lotat, veteraanien lesket ja maanpuolustusjärjestöt kaupungintalon Ylöjärvi-saliin kansallisen veteraanipäivän juhlalounaalle. Lounaan yhteydessä on puhe- ja musiikkiohjelmaa. Ylöjärven kaupungin tervehdyksen esittää kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mauri Heiska.

Yleisradio televisioi valtakunnallisen pääjuhlan Lappeenrannasta ke 27.4. klo 14.00 (Yle TV1, Yle Areena). 

Kansallisen veteraanipäivän seppeleenlaskut Ylöjärvellä

Klo 9 Aurejärven hautausmaa, Itä-Aureentie 1020, Itä-Aure
Klo 9 Länsi-Teiskon hautausmaa, Lato-Valkamantie 9, Länsi-Teisko
Klo 11 Kurun sankarihautausmaa, Kirkkotie 1, Kuru
Klo 12 Viljakkalan hautausmaa, Kirkkokuja 14, Viljakkala
Klo 12.30 Ylöjärven hautausmaa, Kirkkotanhuantie 1, Ylöjärvi

Toivotamme kaikille hyvää juhlapäivää!

www.kansallinenveteraanipaiva.fi

Kansallista veteraanipäivää on juhlittu vuodesta 1987 lähtien Suomen sotaveteraanien kunniaksi vuosittain huhtikuun 27. päivänä. Historiallisesti tämä ajoittuu Lapin sodan päättymisen päivään 27.4.1945. Tämä päivä on myös Suomen puolustusvoimien toistaiseksi viimeinen sotapäivä.