Hyppää sisältöön

Kasvomaskien jakelu jatkuu Ylöjärvellä

31.8.2020 18:00
Kategoria: Sosiaali- ja terveyspalvelut
Nainen maski kasvoillaan

Ylöjärven kaupunki jakaa koronakasvomaskeja kuntalaisille Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n suosituksen ja valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti.

Valtioneuvoston linjauksen mukaan kansalaiset hankkivat koronamaskinsa itse, mutta kuntien tulee huolehtia, että maskeja on ilmaiseksi saatavilla kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville vähävaraisille ihmisille.

Maskijakelu Ylöjärvellä

Kasvomaskien jakelu käynnistyi Ylöjärvellä elokuun puolivälissä (vk 34) ja jatkuu toistaiseksi. Ajoissa voi olla muutoksia kesällä ja vuodenvaihteessa.

Perusturvakeskus, Kuruntie 10

  • ma-pe klo 13.30 - 15

Kurun kirjasto, Kauppatie 7-9

  • kirjaston palveluaukioloaikoina eli ma-ke klo 9-19 ja to-pe klo 9-17

Viljakkalan kirjasto, Aittatie 2

  • kirjaston palveluaukioloaikoina eli ma-ti klo 13-18, ke klo 9-12 ja to-pe klo 10-15

Maskijakelu on tarkoitettu niille ylöjärveläisille, joilla ei ole varaa ostaa maskeja itse ja jotka tarvitsevat niitä THL:n suosituksen tarkoittamissa tilanteissa. Maskeja jaetaan tarpeen mukaan ja jakelu jatkuu toistaiseksi. Jakeluaikoja voidaan tarvittaessa muuttaa.

Kerralla saa kolme kangasmaskia. Maskien mukana tulee käyttöohje. Maskeja ei saa tulla hakemaan sairaana.

Jos henkilö ei pysty lääketieteellisestä syystä käyttämään kangasmaskia, hän voi saada kertakäyttömaskeja (4 kpl / hakukerta).

Maski suojaa toisia ihmisiä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL antoi suosituksen kasvomaskin käytöstä toisten ihmisten suojaamiseksi 13.8.2020. Suositus koskee niitä sairaanhoitopiirejä, joissa on esiintynyt koronatartuntoja kahden viime viikon aikana. Suositus on voimassa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Kasvomaski ei sovellu pienille lapsille. Kasvomaskin käyttö on vapaaehtoista.

Linkkejä lisätietoon