Hyppää sisältöön

Kaupunkijazz

Kaupungintalon aukio 12.08.2022 19:00 - 22:00 Kategoria: Kulttuuri

Katuosoite: Kuruntie 12 33470 Ylöjärvi

Esiintymässä Anna Inginmaa ja Linda Fredriksson Juniper.

Vapaa pääsy.

Illan aikataulu
klo 19.00 Linda Fredriksson Juniper
klo 20.45 Anna Inginmaa
klo 22.00 tapahtuma päättyy ja yleisö voi siirtyä Ylöjärven kirkossa järjestettävään Jazz-messuun

Omintakeinen artisti Anna Inginmaa tekee sielukasta vokaalijazzia. Inginmaa nousi yleisön tietoisuuteen julkaistuaan kriitikoiden ylistämän Huominen on uni -albumin vuonna 2016 Röyhkä/Inginmaa/Hypnomen-kokoonpanolla. Vuonna 2020 hän julkaisi loistavan vastaanoton saaneen sooloalbuminsa upean jazzyhtyeensä kanssa.

Anna Inginmaan intensiivinen tulkinta ja yhtyeen vahva synergia luovat vastustamattoman yhdistelmän, niin levyllä kuin keikoillakin. 

Anna Inginmaa yhtyeineen julkaisee kohtalokkaan ja elokuvallisen Film Noir -EP:n 13.5.2022. Levyn taiteellista yhteistyötä Anna on tehnyt Maritta Kuulan kanssa, ja tämä näkyy sekä kuuluu myös EP:n vahvoissa teemoissa ja lyriikoissa.

Anna Inginmaan yhtyeen kokoonpano:

Anna Inginmaa, laulu
Mikko ’Gunu’ Karjalainen, trumpetti
Arto Ikävalko, piano,
Ville Luukkonen, rummut
Joonas Tuuri, kontrabasso

Illan toinen esiintyjä Linda Fredriksson julkaisi debyyttisooloalbuminsa Juniper 29. lokakuuta 2021 We Jazz -levymerkillä. Yhtyeistä kuten Mopo, Superposition ja Ricky-Tick Big Band tuttu Fredriksson sulauttaa esikoisellaan yhteen improvisaatioon pohjaavan jazzilmaisun sekä singer-songwriter-perinteen. Juniper on ehdolla Emma Gaalassa vuoden 2021 Jazz-Emman ja Kriitikoiden valinta -Emman saajaksi.

Juniper on artistin omin sanoin hänen "hiljaisen ja ujon puolensa säveltämä" albumi – rehellinen ja yksityinen. Sielultaan se on singer-songwriter-musiikkia jazz-yhtyeen soittamana. Musiikillisiksi vaikutteikseen Fredriksson listaa artisteja kuten Sufjan Stevens, Alice Coltrane, Feist, Eric Dolphy, Neil Young, Iro Haarla ja Billie Eilish. Juniperin musiikki on syntynyt hitaasti ja pitkän ajan sisällä, omassa tilassa. ”Se on oma maisemani ja rauhan paikkani kaiken kaaoksen keskellä. Kupla, jonka sisällä on ollut hyvä olla”, Fredriksson kuvailee.

Linda Fredriksson Juniperin kokoonpano:

Linda Fredriksson, saksofoni
Tuomo Prättälä, koskettimet
Olavi Louhivuori, rummut
Mikael Saastamoinen, kontrabasso

Tapahtuman järjestää kulttuuripalvelut.

Aukiolle levitetään penkkejä, mutta voit myös ottaa mukaasi oman retkituolin. Vanhan Räikän kahvila-ravintola ja sen terassi palvelevat tapahtuman ajan.