Hyppää sisältöön

Kaupunkijazz on peruttu, mutta kulttuurista pääsee nauttimaan edelleen

6.8.2020 11:10
Kategoria: Kulttuuri
Kaupunkijazz on peruttu, mutta kulttuurista pääsee nauttimaan edelleen

Muiden suurten yleisötapahtumien lailla myös elokuun alkuun suunniteltu perinteinen Kaupunkijazz jouduttiin perumaan vallitsevan koronaviruspandemian hillitsemiseksi. Kulttuuripalvelut kuitenkin tarjoaa edelleen näyttelyitä ja pienimuotoisia tapahtumia, joita voidaan järjestää yleisön, työntekijöiden ja esiintyjien turvallisuus huomioiden.

Vapaa-aikapalvelut järjestää yhdessä Kauppakeskus Elon kanssa lauantaina 8.8. klo 10-15 Back to School -tapahtuman, jossa pääsee seuraamaan taikuutta ja tanssiesityksiä sekä tutustumaan paikallisten seurojen ja muiden tahojen tarjoamiin harrastusmahdollisuuksiin.

Ylöjärven Vanhat talot -tapahtuma järjestetään lauantaina 15.8.2020 klo 11-17. Ympäri kaupunkia voi tutustua noin kymmeneen kohteeseen. Lisätiedot kohteista löydät Vanhat talot -tapahtuman sivulta tapahtumakalenterista.

Näyttelytoiminta käynnistyi kesän alussa kirjastojen ja Vanhan Räikän avattua jälleen ovensa. Kirjasto Leijassa on 28.8.2020 saakka esillä Jukka Raution Näsijärven vuosi -valokuvanäyttely. Vanhassa Räikässä on elokuun loppuun saakka esillä Jaana Pärssisen maalauksia Toteamuksia-näyttelyssä. Kurun kirjastossa voi 14.8.2020 asti tutustua Pekka J. Leppäsen valokuviin Stagelta Autiotaloon -nimisessä näyttelyssä.

Kasvanut kotimaan matkailu näkyi kesän aikana etenkin Haverin kaivosmuseolla ja Kurun ulkomuseolla, joissa molemmissa oli edelliskesää enemmän kävijöitä. Ylöjärven museo on edelleen auki yleisölle 16.8.2020 saakka.

Elo-syyskuussa museoilla tarjotaan tavallista enemmän opastettuja kierroksia kaupungin päiväkotien, perhepäivähoitoryhmien, koulujen ja iltapäiväkerhojen lapsiryhmille.

Tukkateatteri järjestää Ylöjärven museolla vielä yhden yönäytöksen Kalenteritytöt-kesäteatteriesityksestään lauantaina 15.8.2020 klo 22.

Syksylle on suunnitteilla konsertteja, kirjallisuustapahtumia ja lasten teatteriesityksiä kirjastoihin ja Vanhaan Räikkään. Salin klassiset -konserttisarja tarjoaa klassisen musiikin konsertteja syys-joulukuussa.

Kulttuuripalvelut seuraa koronatilannetta ja noudattaa annettuja turvallisuus- ja hygieniasuosituksia. Tapahtumiin saattaa tulla muutoksia.

Kaikki tulevat tapahtumat päivitetään kaupungin tapahtumakalenteriin.