AVA elokuvakirjastoprojekti

Tampereen elokuvajuhlat, Tampereen kaupunginkirjasto sekä Ylöjärven kaupunginkirjasto ovat mukana Euroopan unionin rahoittamassa AVA (AudioVisualAccess) -projektissa. AVA on video on demand -palvelu, joka on saatavilla niin paikan päällä kirjastojen katselupisteissä sekä nettisivulla, johon kirjaston asiakkaat kirjautuvat kirjastokorteillaan.


Viime vuonna AVA -pilottiprojektissa oli mukana Tampereen elokuvajuhlien lisäksi Ylöjärven pääkirjasto, jossa AVA elokuvakirjaston sisältö oli katsottavissa kirjastossa olevilta katselupisteiltä. Tänä vuonna Ylöjärven lisäksi Tampereen kaupunginkirjasto on mukana projektissa ja elokuvakirjasto laajenee myös online-palveluksi. Online-palvelun avulla jokainen Pirkanmaan kirjastojen asiakas voi kirjautua omalla kirjastokortillaan AVA elokuvakirjastoon omalta kotikoneelta. Sekä Tampereen pääkirjasto Metsossa että Ylöjärven pääkirjasto Leijassa on myös käytössä AVA:n katselupisteet.


Tampereen elokuvajuhlat on koonnut AVA elokuvakirjastoon sisällön vuoden 2018 kansainvälisestä sekä kotimaisesta kilpailusta. Valikoima sisältää 51 elokuvaa ja elokuvat on tarkoitettu yli 16-vuotiaille. Elokuvat ovat katsottavissa AVA verkkokirjastossa 31.12.2018 asti.


Kansainvälisesti AVA-hankkeessa on Tampereen elokuvajuhlien lisäksi mukana muun muassa Encounters Short film and Animation festival, Kurzfilmfestival Köln, Cork Film Festival, Kortfilmfestival Leuven, sekä La Guarimba International Film Festival.


AVA elokuvakirjastoon pääset kirjautumaan Piki kirjastokortilla osoitteessa tampere.ava.watch

 

 

 


Sivu päivitetty 10.4.2017

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi