Tietokannat

Lehti- ja artikkelitietokantoja

ARTO

ARTO on uusien kotimaisten artikkeleiden viitetietokanta.
ARTOssa on myös runsaasti linkkejä artikkeleiden kokoteksteihin.
Tietokannan kautta voi hakea myös pdf-muotoisena kokotekstitiedostona lähes 9000 kotimaista tieteellistä artikkelia sekä historia-alan väitöskirjoja vuodesta 1996 lähtien (ELEKTRA-tietokanta). Palvelussa on mukana n. kolmisenkymmentä kotimaista tieteellistä lehteä tai aikakauskirjaa ja aineisto lisääntyy vuosittain yli tuhannella uudella nimekkeellä.
(kaikille avoin)

Kontentti
Kontentti on varastokirjaston tietokanta, jos voi hakea on digitoituja suomalaisten aikakauslehtien sisällysluetteloita, jotka ovat 15 vuotta vanhempia. Lehdet löytyvät Varastokirjaston kokoelmista ja artikkeleita voi tilata kirjastojen kaukopalvelujen kautta.
(kaikille avoin)

ePress
ePress on LM Tietopalveluiden tuottama elektronisten sanomalehtien palvelu, joka tarjoaa luettavaksi lähes 100 kotimaisen sanomalehden näköisversiot. Sanomalehdet ovat luettavissa palvelusta heti niiden ilmestyttyä.
(käytettävissä kirjaston työasemilta)

eMagz
eMagz on LM Tietopalveluiden sähköinen lehtikirjasto, joka tarjoaa helpon tavan kotimaisten aikakaus- ja ammattilehtien näköisversioiden lukemiseen.
(käytettävissä kirjaston työasemilta)

PressReader
Yli 3000 elektronista sanoma- ja aikakauslehteä yli 100 eri maasta.
(käytettävissä kirjaston työasemilta)

 

Muita tietokantoja ja portaaleja

e-musiikkipalvelut PIKI-kirjastoissa
Naxos-musiikki- ja -videopalveluita sekä Rockway-soitonopetusta. Kirjautuminen kirjastokortilla.

Fennica
Suomen kansallisbibliografia, joka sisältää tiedot Suomessa painetuista tai muuten valmistetuista monografioista, kausijulkaisuista, kartoista, audiovisuaalisesta aineistosta sekä atk-tallenteista sekä ennakkotietoja lähiaikoina ilmestyvistä julkaisuista. Lisäksi tietokannassa on tietoja ulkomailla ilmestyneistä julkaisuista, joiden tekijä on suomalainen tai jotka koskevat Suomea.
(kaikille avoin)

Finlex - valtion säädöstietopankki
(kaikille avoin)

Linda - yliopistokirjastojen yhteistietokanta
(kaikille avoin)

Frank-monihaku
Frank-monihaku on Kirjastot.fi:n tuottama monihaku, jolla voit hakea samanaikaisesti suomalaisten kirjastojen aineistotietokannoista.
(kaikille avoin)

Suomen tilastollinen vuosikirja
Suomen tilastollinen vuosikirja on laaja yleis- ja hakuteos suomalaisesta yhteiskunnasta ja sen kehityksestä tehtyihin tilastoihin ja taulukoihin. Mukana on myös jonkin verran kansainvälistä aineistoa ja ajankohtaista vertailutietoa muista maista. Kirjassa on asiahakemisto, sanahakumahdollisuus, teemakarttoja, tilastotaulukoita sekä niiden yhteydessä lähdeviitteitä laajempiin materiaalikokonaisuuksiina. Verkkoversio on julkaistu pdf-muotoisena ja taulukot Excel-muodossa.
(käytettävissä kirjaston työasemilta)

Terveyskirjasto
Palvelun tarjoavat Sitra ja Suomalainen Lääkäriseura Duodecim. Sisältönä on artikkeleita ja ohjeita, jotka perustuvat kansallisiin hoitosuosituksiin sekä Duodecimin julkaisemiin lääkäreiden käsikirjoihin.
(kaikille avoin)

 

Lisää tietokantoja Tampereen kaupunginkirjaston sivuilla!

 


Sivu päivitetty 28.12.2017

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi