Digitointiaseman käyttösäännöt

Ylöjärven pääkirjaston digitointiaseman käyttösäännöt

Digitointitilassa noudatetaan seuraavia sääntöjä:

1.     Digitointiasemalla voi muuntaa VHS-, VHS-C-videoita ja c-kasetteja digitaaliseen muotoon ja muokata kuvaa sekä ääntä. Aseman skannerilla voi myös tallentaa kuvia ja tekstiä paperilta, negatiivilta tai dialta digitaaliseen muotoon. Tallenteet voi polttaa CD- tai DVD-levyille tai tallentaa asiakkaan omiin kannettaviin muisteihin. Väliaikainen tallennus digitointiaseman kiintolevyille on myös luvallista.

2.     Ensimmäisellä kerralla asiakas saa n. tunnin opastuksen laitteiston ja ohjelmistojen peruskäyttöön. Sen jälkeen työskentely on itsenäistä. Opetusaika on sovittava etukäteen. Digitointitilan varaajan on esitettävä henkilöllisyystodistus tai kirjastokortti asiakaspalvelupisteessä, minkä jälkeen kirjaston työntekijä avaa tilan oven. Käyttäjän on aina poistuessaan lukittava tilan ovi.

3.     Digitointiasema on avoinna kirjaston aukioloaikoina. Tilan voi varata etukäteen enintään neljäksi tunniksi kerrallaan. Yhtäaikaisesti voi olla voimassa kolme varausta. Digitointiaseman varaukset kirjaston asiakaspalvelusta p. 040 133 1431 tai 040 133 1432.

4.     Katselussa, tallennuksessa ja kopioinnissa on noudatettava voimassa olevaa lainsäädäntöä.

5.     Omien tiedostojen tallennuksessa digitointiasemalle väliaikaisesti edellyttää sitä, että käyttäjä myös poistaa omat tiedostonsa ja on itse vastuussa tietojen joutumisesta vääriin käsiin.

6.     Tilassa voi oleskella enintään kolme henkilöä kerrallaan. Juomia tai ruokia ei saa ottaa mukaan. Muita asiakkaita ei saa häiritä. (Digitointitila on lehtilukusalissa)

7.     Käyttäjä sitoutuu korvauksiin, jos laitteille tai ohjelmistoille tehdään tahallista vahinkoa tai ilkivaltaa sinä aikana, kun käyttäjä on varannut tilan. Kirjasto ei vastaa vahingoista, joita kirjaston laitteilla ja/tai ohjelmilla voidaan aiheuttaa kolmannelle osapuolelle.


Sivu päivitetty 21.3.2014

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi