Hyppää sisältöön

Koronatartuntojen määrä kasvanut lapsilla ja nuorilla - ohjeita koteihin

19.11.2021 11:15
Kategoria: Nuoret Sosiaali- ja terveyspalvelut
Sinipohjainen tekstilaatikko, jossa lukee ylojarvi.fi/koronavirus.

Koronatartuntojen määrä varhaiskasvatus- ja kouluikäisillä on kasvanut viime viikkoina Ylöjärvellä.

Tartuntojen ehkäisemisen kannalta on tärkeää, että yksikään lapsi ei tule varhaiskasvatukseen tai kouluun sairaana, edes pienessä alkavassa nuhassa. Korostamme myös 12 vuotta täyttäneiden osalta täyden rokotussuojan merkitystä.

Pirkanmaalla koronatartuntojen jäljittäminen ja karanteenin asettaminen kohdistuu pitkäkestoisimpiin ja intensiivisimpiin altistumisiin, esimerkiksi samassa taloudessa asuviin. Myös rokotussuojalla on merkitystä karanteenin tarvetta arvioitaessa. Koulu-, päiväkoti- ja harrastuskontakteja ei siis enää määrätä karanteeniin samalla tavalla kuin aiemmin.

Saatuaan tietää mahdollisista altistumisista koulussa rehtori tiedottaa kyseistä luokka-astetta asiasta. Päiväkodissa johtaja tiedottaa kyseistä ryhmää, tarvittaessa koko yksikköä. Varhaiskasvatuksen toiminta ja koulunkäynti jatkuvat normaalisti. Mikäli lapsella tai nuorella ilmenee koronaan viittaavia oireita, tulee jäädä kotiin ja hakeutua koronatestiin, jos oireinen on ollut lähikontaktissa todetun koronatartunnan saaneen kanssa.

Alle 12-vuotiaiden koronatestaukseen on Pirkanmaalla oma ohjeensa. 12 vuotta täyttäneiden kohdalla testauskriteerit ovat samat kuin aikuisilla.

Lisätietoja koronasta, testauksesta ja rokotuksista:

www.tays.fi/koronasuositukset

www.ylojarvi.fi/koronavirus

Ylöjärven terveyskeskuksen koronaneuvonta 050 437 1300
Koronarokotusten ajanvaraus Ylöjärvellä 03 735 6702

Soittopyynnön voi jättää ympäri vuorokauden. Soittopyyntöihin ja puheluihin vastataan arkisin virka-ajan puitteissa.

Ylöjärven kaupunki / Tartuntatautivastuulääkäri Teija Lahti

Tiedotetta on päivitetty 13.4.2022 ja siitä on poistettu oppilaita koskeva maskisuositus. Oppilas voi kuitenkin halutessaan käyttää koulussa maskia.