Hyppää sisältöön

Koronavirus

Ylöjärven kaupunki tiedottaa koronavirustilanteesta kootusti tällä sivulla www.ylojarvi.fi/koronavirus. 

Koronarokotukset Ylöjärvellä: www.ylojarvi.fi/koronarokotukset

Ylöjärven kaupunki noudattaa Pirkanmaan alueellisia suosituksia ja rajoituksia omassa toiminnassaan ja palveluissaan. Alueellinen pandemiaohjausryhmä on tiukentanut suosituksia ajalle 8.-28.3. Aluehallintoviraston asettama kymmenen hengen kokoontumisrajoitus jatkuu 31.3. asti. 

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi näin

Ota yhteyttä puhelimitse tai sähköisesti johonkin seuraavista terveyspalveluista, josta sinut ohjataan koronatestiin:

 • Ylöjärven terveyskeskus: sähköinen asiointipalvelu / puhelimitse. Jos joudut asioimaan terveyskeskuksessa, noudata kulkuohjeita (infektiopotilaat aina sisään ensiavun ovesta).
 • Oma työterveyshuolto
 • Ylöjärven terveyskeskuksen koronaneuvontanumero 050 437 1300 ma-pe klo 8–20 ja la-su 10-18
 • Taysin koronaneuvontanumero 03 311 65333 (24 h)

Yhteyttä otetaan puhelimitse tai sähköisesti mahdollisten tartuntojen välttämiseksi. Tee halutessasi sähköinen oirearvio koronavirustartunnasta Ylöjärven terveyskeskuksen sähköisessä 24h-asiointipalvelussa.

Jos sinulle ilmaantuu vakavia oireita, soita heti terveyskeskukseen tai päivystykseen (ensiapu ja kiireellinen hoito Ylöjärvellä 03 565 28000). Hätätilanteessa soita numeroon 112.

Sähköisen asiointipalvelun mainos, jossa lukee epäiletkö koronavirustartuntaa

Testaus kaikilta oireisilta

Näyte COVID-19-tutkimusta varten otetaan kaikilta henkilöiltä, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai joilla on terveydenhuollon ammattihenkilön arvion perusteella aihetta epäillä koronavirustartuntaa. 

PSHP on antanut erillisen ohjeen varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa olevien lasten testaamisesta: www.tays.fi/korona.

Ylöjärvellä näytteeseen ohjataan - mikäli potilas ei tarvitse hoitajan/lääkärin arviota - terveyskeskuksen koronaneuvontanumeron kautta (050 437 1300 ma-pe klo 8–20 ja la-su 10-18). Numerosta potilas saa ohjeet siitä, missä ja milloin näyte otetaan. Mikäli potilas hoidetaan terveyskeskuksen päivystyksessä ja hän täyttää testauskriteerit, näyte otetaan päivystyksessä.

Koronarokotukset

Koronarokotukset alkoivat Ylöjärvellä 13.1.2021. Rokotusjärjestys perustuu valtioneuvoston asetukseen.

Ylöjärven kaupungin palvelut ja toiminta

Varhaiskasvatus ja koulut

Yläluokat ja toinen aste ovat Ylöjärvellä etäopetuksessa 8.-28.3. alueellisen suosituksen mukaisesti. Etäopetus ei koske erityisen tuen oppilaita.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä suosittelee abiturienteille omaehtoista karanteenia 14 päivää ennen ensimmäistä ylioppilaskirjoituspäivää sekä kirjoitusten ajan. Koululaisten hiihtolomalla suositellaan vältettäväksi matkustamista koronan leviämisvaiheen alueille.

Pirkanmaan toisen asteen oppilaitoksissa sekä perusopetuksen 6.-9.-luokilla on voimassa maskisuositus. Tämä koskee sekä oppilaita että henkilökuntaa. Työpaikkojen maskisuositus tarkoittaa työntekijöiden kasvomaskin käyttöä myös päiväkodeissa.

Ylöjärven varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa noudatetaan flunssaoireisten lasten koronatestauksen osalta Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ohjeita.

PSHP: katso ohjeita lasten koronatestauksesta 

PSHP: kasvomaskisuositus Pirkanmaalla

Ikäihmisten palvelut

Jos kodin ulkopuolisessa asioinnissa on haasteita eivätkä läheiset voi auttaa, yhteyttä voi ottaa:

 • ikäihmisten neuvontapuhelin Ikäneuvo 040 733 3949 ma-pe klo 8.30-16

Vierailuista ikäihmisten palveluyksiköissä kannattaa kysyä lisätietoja suoraan ko. yksiköistä.

On hyvä muistaa, että perhepiirissä ikäihmisiä tavattaessa kasvomaski suojaa sekä käyttäjäänsä että ympärillä olevia.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Pirkanmaan koronatilanteen vaikeutumisen myötä vierailut kuntoutusosastolla (Kumuke) ja terveyskeskuksen akuuttiosastolla on kielletty lukuunottamatta vierailuja saattohoitopotilaiden ja kriittisesti sairaiden luona. Vierailuista muissa sote-yksiköissä kannattaa kysyä lisätietoja suoraan kyseisestä toimipaikasta.

Terveyspalveluihin voi varata aikoja pitkäaikaissairauksien määräaikaiskontrolleihin sekä muihin ei-kiireellisiksi määriteltyihin tilanteisiin. Vastaanotoille ei pidä tulla flunssaisena.

Työllisyyspalvelut

Kuntouttava työtoiminta jatkuu normaalisti tiukoin turvaohjeistuksin. 

Vapaa-aikapalvelut ja yleisötapahtumat 

Aluehallintovirasto on linjannut, että Pirkanmaalla voidaan järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa. Kokoontumisrajoitus on voimassa 31.3. asti.  

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä on tiukentanut alueellisia suosituksia 8.-28.3. 

Liikuntatilat ja -harrastukset 8.-28.3.

 • Kaupungin sisäliikuntatilat ovat kiinni. Noudatamme Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän alla olevia suosituksia:

 • Aikuisten harrastustoiminta on suljettu sisätiloissa, ellei harrastustoimintaa voida toteuttaa etäyhteyksillä. Lääkinnällinen ja vastaava kuntouttava toiminta sekä OKM:n määritelmän mukainen ammattilais- ja maajoukkueurheilu on mahdollista toteuttaa sulusta huolimatta. Lisätietoja ammattilaisurheiluun liittyen: vs. liikuntapäällikkö Tuomo Järvinen, p. 041 730 0165, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi.

 • Lasten ja nuorten harrastustoiminta sisätiloissa (ml. jäähallit ja uimahallit) on mahdollista 2008 syntyneillä ja nuoremmilla yleisiä turvaohjeita noudattaen niin, että harrastustoiminnassa pysytään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Vuosina 2007–2002 syntyneiden harrastustoiminta on suljettuna 8.-28.3.2021, ellei OKM/THL-turvaohjeistusta voida noudattaa. 

 • Ylöjärven uimahallissa ei järjestetä harrastustoimintaa vuosina 2007–2002 syntyneille. Myös eläkeläisten uinti- ja vesijumparyhmät on peruttu.

 • Lasten harrastuksissa vanhemmat eivät odota lapsia sisätiloissa. Pukuhuoneiden käyttö minimoidaan.

 • Jäähallissa ei ole yleisöluisteluvuoroja.
 • Räikän avantosauna on kiinni.
 • Ulkoliikuntapaikat ja leikkikentät ovat käytettävissä normaalisti koronaturvaohjein. 

 • www.ylojarvi.fi/liikunta
 • www.tays.fi/koronasuositukset

Kirjastot 8.-28.3.

 • Vain nopea asiointi on mahdollista eli varausten nouto ja lainojen palautus.
 • Kirjastojen kokoelmatilat sekä työ- ja lukuhuoneet ovat kiinni eikä kirjastoissa järjestetä yleisötapahtumia.
 • Kaikissa kirjastoissa on asiakkaiden käytössä yksi nettikone nopeaan, välttämättömään asiointiin (laskujen maksaminen, hakemusten teko ym.). 
 • Kirjastojen aukioloajat ovat pääosin normaalit. Pääkirjasto Leija ei ole auki sunnuntaisin eikä Kurun ja Viljakkalan kirjastoissa ole omatoimiaukioloa. Kirjastoissa ei myöskään myydä kaupungin liikuntapalveluiden tuotteita. Kirjastoauto Reppu palvelee päiväkoteja ja alakouluja tilauksesta.  
 • www.ylojarvi.fi/kirjasto 

Nuorisopalvelut

 • Kaupungin nuorisotilat ovat kiinni. Yksilötyö ja pienryhmätoiminta jatkuvat rajoitetusti. Jalkautumista on lisätty ja nuorisopalveluiden toiminta on siirtynyt osaksi verkkoon. Nuoret voivat olla yhteydessä ohjaajiin viesteillä ja some-kanavien kautta. Lisätietoja verkkosivuilta, Nuorten Ylöjärven Instagramista sekä Wilmasta.
 • www.ylojarvi.fi/nuorten-ylojarvi

Opistot ja taiteen perusopetus

Kasvomaskit ja turvavälit

Ylöjärvellä noudatetaan valtakunnallisia ja alueellisia ohjeita kasvomaskin käytöstä. Ylöjärven kaupungin henkilöstö käyttää kasvomaskeja työtehtävissään. Myös kaupungin palveluissa asioiville suositellaan maskien käyttöä. Riittävä turvaväli on vähintään 2 metriä.

Tiedotteita ja teemasivuja

Ylöjärven kaupunki

Kaikille suunnatut erityisen tärkeät tiedotteet ja sivut:

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri PSHP

Fimlab

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Mielenterveystalo / HUS

Koronahuoli-chat on kaikille suomalaisille avoin, maksuton, kahdenkeskeinen chat. Chattiin pääsee osoitteessa www.mielenterveystalo.fi sijaitsevan Millin, virtuaalisen apurin, kautta.

Yhteystiedot

Ylöjärven terveyskeskuksen koronaneuvonta
050 437 1300 ma-pe klo 8–20 ja la-su 10-18
Koronarokotusten ajanvaraus
03 735 6702 ma-pe klo 8–20 ja la-su 10-18
Avoinna aina, kun aikoja on varattavissa, muulloin nauhoitettu tiedote. Ajan voivat varata kulloinkin rokotusvuorossa olevat.

THL ohjeistaa

Mainos, jossa lukee, että koronarokotukset käynnistyvät ryhmittäin + osoite thl.fi/koronarokote

Alueelliset suositukset

Koronavirus lukuina

PSHP: Pirkanmaalla todetut positiiviset testitulokset

THL: Koronakartta - tapaukset kunnittain, ikäryhmittäin ja sukupuolen mukaan sekä muuta tilastotietoa koronaviruksesta

Ylöjärven kaupunki tiedottaa ulkoisesti vain kaupungin palveluyksiköissä tapahtuneista altistumisista. Tiedotteet julkaistaan kotisivujen uutispalstalla.

Laatikko, jossa lukee www.ylojarvi.fi/koronavirus

Tämän sivun osoite: ylojarvi.fi/koronavirus

Päivitetty: 6.3.2021