Hyppää sisältöön

Koronavirus

Ylöjärven kaupunki tiedottaa koronavirustilanteesta kootusti tällä sivulla www.ylojarvi.fi/koronavirus. 

Sivu on päivitetty 2.12.2020 koskien sairaalaosastojen vierailukieltoa (ks. alla sosiaali- ja terveyspalvelut).

Uusin erillinen tiedote:
Tiukat koronarajoitukset käyttöön Ylöjärvellä 2.12.2020

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi näin

Ota yhteyttä puhelimitse tai sähköisesti johonkin seuraavista terveyspalveluista, josta sinut ohjataan koronatestiin:

 • Ylöjärven terveyskeskus: sähköinen asiointipalvelu / puhelimitse. Jos joudut asioimaan terveyskeskuksessa, noudata kulkuohjeita (infektiopotilaat aina sisään ensiavun ovesta).
 • Oma työterveyshuolto
 • Ylöjärven terveyskeskuksen koronaneuvontanumero 050 437 1300 ma-pe klo 8–20 ja la-su 10-18
 • Taysin koronaneuvontanumero 03 311 65333 (24 h)

Yhteyttä otetaan puhelimitse tai sähköisesti mahdollisten tartuntojen välttämiseksi.

Tee halutessasi sähköinen oirearvio koronavirustartunnasta Ylöjärven terveyskeskuksen sähköisessä 24h-asiointipalvelussa.

Jos sinulle ilmaantuu vakavia oireita, soita heti terveyskeskukseen tai päivystykseen (ensiapu ja kiireellinen hoito Ylöjärvellä 03 565 28000). Hätätilanteessa soita numeroon 112.

Sähköisen asiointipalvelun mainos, jossa lukee epäiletkö koronavirustartuntaa

Testaus kaikilta oireisilta

Näyte COVID-19-tutkimusta varten otetaan kaikilta henkilöiltä, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai joilla on terveydenhuollon ammattihenkilön arvion perusteella aihetta epäillä koronavirustartuntaa. 

PSHP on antanut erillisen ohjeen varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa olevien lasten testaamisesta: www.tays.fi/korona.

Ylöjärvellä näytteeseen ohjataan - mikäli potilas ei tarvitse hoitajan/lääkärin arviota - terveyskeskuksen koronaneuvontanumeron kautta (050 437 1300 ma-pe klo 8–20 ja la-su 10-18). Numerosta potilas saa ohjeet siitä, missä ja milloin näyte otetaan. Mikäli potilas hoidetaan terveyskeskuksen päivystyksessä ja hän täyttää testauskriteerit, näyte otetaan päivystyksessä.

Ylöjärven kaupungin palvelut ja toiminta

Varhaiskasvatus ja koulut

Ylöjärven varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa noudatetaan flunssaoireisten lasten koronatestauksen osalta Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ohjeita.

PSHP: katso ohjeita lasten koronatestauksesta

Kaikissa joulun ajan juhlissa tulee huomioida koronaturvaohjeet. Esimerkiksi koulujen joulujuhlat suositellaan järjestettäväksi ulkona tai luokittain.

Pirkanmaan toisen asteen oppilaitoksissa on voimassa maskisuositus 26.11.-24.12. Tämä koskee sekä oppilaita että henkilökuntaa. Työpaikkojen maskisuositus tarkoittaa työntekijöiden kasvomaskin käyttöä myös peruskouluissa ja päiväkodeissa.

PSHP: kasvomaskisuositus Pirkanmaalla

Ikäihmisten palvelut

Jos kodin ulkopuolisessa asioinnissa on haasteita eivätkä läheiset voi auttaa, yhteyttä voi ottaa:

 • ikäihmisten neuvontapuhelin Ikäneuvo 040 733 3949 ma-pe klo 8.30-16

Vierailuista ikäihmisten palveluyksiköissä kannattaa kysyä lisätietoja suoraan ko. yksiköistä.

On hyvä muistaa, että perhepiirissä ikäihmisiä tavattaessa kasvomaski suojaa sekä käyttäjäänsä että ympärillä olevia.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Pirkanmaan koronatilanteen vaikeutumisen myötä vierailut kuntoutusosastolla (Kumuke) ja terveyskeskuksen akuuttiosastolla kielletään 2.12. alkaen lukuunottamatta vierailuja saattohoitopotilaiden ja kriittisesti sairaiden luona. Vierailuista muissa sote-yksiköissä kannattaa kysyä lisätietoja suoraan kyseisestä  toimipaikasta.

Terveyspalveluihin voi varata aikoja pitkäaikaissairauksien määräaikaiskontrolleihin sekä muihin ei-kiireellisiksi määriteltyihin tilanteisiin. Vastaanotoille ei pidä tulla flunssaisena.

Vapaa-aikapalvelut ja yleisötapahtumat

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä on tiukentanut aiemmin antamiaan suosituksia mm. harrastustoiminnasta (Pirkanmaan pandemiatiedote 29.11.2020). Ylöjärven kaupunki on tarkentanut tämän pohjalta omia ohjeitaan. 

 • Aluehallintovirasto on linjannut, että Pirkanmaalla voidaan järjestää sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa. Kokoontumisrajoitus on voimassa 2.-21.12.

Liikuntatilat ja -harrastukset

 • Kaikki kaupungin sisäliikuntatilat ovat kiinni 2.-21.12. Tämä ei koske koulujen liikuntasalien koulupäivän aikaista käyttöä (tieto päivitetty 1.12.). 
 • Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille. Lisätiedot: vs. liikuntakoordinaattori Tuomo Järvinen, p. 041 730 0165, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi.
 • Aikuisten joukkueurheilua sekä kontakti- ja kamppailulajeja koskevaa taukosuositusta jatketaan 21.12. asti.
 • Kaupungin ryhmäliikunnan syyskausi päättyy 1.12.
 • Ylöjärven uimahalli on kiinni 2.-27.12. (korona- ja joulusulku).
 • Räikän avantosauna on kiinni 30.11. alkaen toistaiseksi.
 • Ulkoliikuntapaikat ja leikkikentät ovat käytettävissä normaalisti koronaturvaohjein. Keinut on kerätty turvallisuussyistä pois talveksi normaaliin tapaan.
 • www.ylojarvi.fi/liikunta

Kirjastot 

 • Kaupungin kirjastot palvelevat rajoitetusti 2.-21.12. Kirjastoista voi noutaa vain etukäteen varattuja aineistoja ja palauttaa materiaalia mielellään suoraan automaattiin. Laina-aikoja pidennetään keskitetysti ruuhkien välttämiseksi. Asioidessa suositellaan maskin käyttöä.
 • Kirjasto- ja lehtisalit suljetaan ja tapahtumat perutaan. Oleskelu kirjastoissa ei ole sallittua. 
 • Kaikissa kirjastoissa on asiakkaiden käytössä yksi nettikone nopeaan, välttämättömään asiointiin (laskujen maksaminen, hakemusten teko ym.). Digitointi ei ole mahdollista.
 • Palveluaukioloajoissa ei tapahdu muutoksia. Kurun ja Viljakkalan kirjastoissa ei ole omatoimiaukioloa 2.-27.12. eikä niissä myydä kaupungin liikuntapalveluiden tuotteita. Kirjastoauto on tauolla 2.12. - 6.1.
 • www.ylojarvi.fi/kirjasto

Nuorisopalvelut

 • Kaupungin nuorisotilat ovat kiinni 2.-27.12. Yksilötyö ja ryhmätoiminta jatkuu, mutta ryhmäkokoja rajataan 10:een henkilöön. Jalkautumista lisätään ja nuorisopalveluiden toiminta siirtyy osaksi verkkoon. Nuoret voivat olla yhteydessä ohjaajiin viesteillä ja some-kanavien kautta. Lisätietoja verkkosivuilta, Nuorten Ylöjärven Instagramista sekä Wilmasta.
 • www.ylojarvi.fi/nuorten-ylojarvi

Opistot ja taiteen perusopetus

 • Tampereen seudun työväenopiston sekä taiteen perusopetuksen kausi päättyy tai opetusta siirretään etäopetukseksi 2.-21.12.

Kasvomaskit

Ylöjärvellä noudatetaan valtakunnallisia ja alueellisia ohjeita kasvomaskin käytöstä. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä on tiukentanut aiempaa alueellista suositustaan 26.11.2020 alkaen. Ylöjärven kaupungin henkilöstö käyttää kasvomaskeja työtehtävissään. Myös kaupungin palveluissa asioiville suositellaan maskien käyttöä.

Tiedotteita ja teemasivuja

Ylöjärven kaupunki

Kaikille suunnatut erityisen tärkeät tiedotteet:

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri PSHP

Fimlab

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Mielenterveystalo / HUS

Koronahuoli-chat on kaikille suomalaisille avoin, maksuton, kahdenkeskeinen chat. Chattiin pääsee osoitteessa www.mielenterveystalo.fi sijaitsevan Millin, virtuaalisen apurin, kautta.

THL ohjeistaa

Neliö, jossa lukee lataa koronavilkku

Alueelliset suositukset

Koronavirus lukuina

PSHP: Pirkanmaalla todetut positiiviset testitulokset

Ylöjärven kaupunki tiedottaa ulkoisesti vain kaupungin yksiköiden toimintaan merkittävästi vaikuttavista tartunnoista. Tiedotteet julkaistaan kotisivujen uutispalstalla.

Laatikko, jossa lukee www.ylojarvi.fi/koronavirus

Tämän sivun osoite: ylojarvi.fi/koronavirus

Päivitetty: 2.12.2020