Hyppää sisältöön

Kotiin Ylöjärvelle: liki 30 tonttia haettavissa 11.10. - 1.11.

11.10.2021 09:00
Kategoria: Asuminen ja ympäristö
Mainos, jossa lukee löydä unelmien tontti.

Ylöjärven kaupungin tonttihaku 2021 käynnistyi maanantaina 11. lokakuuta ja päättyy maanantaina 1. marraskuuta.

Haettavissa on yhteensä 27 tonttia kahdelta eri alueelta Ylöjärven keskustan läheisyydestä, Siivikkalasta (13 tonttia) ja Siltatieltä (14).

Siivikkalan omakotitontit sijaitsevat koulun lähellä uudella asuinalueella Näädäntien ja Majavantien varrella. Tonttien koot vaihtelevat hieman vajaasta 750 neliöstä noin 1150:een neliöön.

Siltatien omakotitontit sijoittuvat Hiilimiiluntien ja Sysikujan varrelle. Kyse on Siltatien 2. vaiheen asemakaava-alueesta, josta luovutettiin ensimmäiset tontit vuonna 2020. Tonttien koot vaihtelevat noin 930 neliöstä 1025:een neliöön.

Omakotitonttien myyntihinta Siivikkalassa on 64 euroa neliöltä ja Siltatien alueella 55 euroa neliöltä. Neliöhinta nousee hieman, mikäli tontti rajoittuu puistoon tai lähivirkistysalueeseen.

Kaikki tontit voi ostaa tai vuokrata. Tonttien saajina ei huomioida rakennusliikkeitä tai rakennuttajia. Tonttia ei voi myöskään saada, jos hakija(t) on aikaisemmin, viimeisen 10 vuoden aikana tonttihaun yhteydessä ostanut tai vuokrannut tontin Ylöjärven kaupungilta.

Tontteja haetaan täyttämällä hakulomake hakuaikana kaupungin kotisivuilla. Kaikkien tonttien tiedot löytyvät sähköiseltä tonttikartalta. Hakuaika päättyy maanantaina 1.11.2021 kello 15. 

Lisätiedot, tonttikartta ja hakukaavake 

Kaupunginvaltuusto 4.10.2021: Asuintonttien luovutusehdot

Tontteja myös jatkuvassa haussa

Osa Ylöjärven tonteista on jatkuvassa haussa. Esimerkiksi pääosaa Kurun ja Viljakkalan alueen tonteista voi hakea ympäri vuoden. Kurun ja Viljakkalan tontit ovat reilun kokoisia ja ne sijaitsevat luonnonkauniissa ympäristössä mutta kuitenkin lähellä palveluita.

Jatkuvassa haussa olevat tontit