Koulutuskeskus Valo

Koulutuskeskus Valo yhdistää poikkeuksellisella tavalla lukion, ammattiopiston, aikuiskoulutuksen sekä yrittäjyysopinnot saman katon alle.

Lisäksi Valossa toimivat Ylöjärven lisäopetus (kymppiluokka) sekä Tampereen seudun työväenopiston Ylöjärven toimisto ja osa opetusta.

Koulutuskeskus sijaitsee Ylöjärven keskustassa rautatien ja Vaasantien välisellä alueella lähellä jäähallia (Pallotie 5). Valo valmistui vuonna 2012 ja se on Suomen nykyaikaisimpia koulurakennuksia.

Koulutuskeskus Valon tiloissa voi pitää kokouksia ja järjestää erilaisia tapahtumia. > Tilojen vuokraaminen

Ylöjärven lukio ja Tredu

Ylöjärven lukio on toinen Suomen kahdesta yrittäjyyslukiosta, ja ainoa yrittäjyyslukio pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Ylöjärven lukiolle on myönnetty yrittäjyyden erityinen koulutustehtävä, jonka mukainen uusi yrittäjyyslinja alkaa elokuussa 2018.

Ylöjärven lukiolla on pitkät perinteet matemaattisten aineiden opetuksen kehittämisessä. Myös mahdollisuudet vaihto-opiskeluun ja vieraisiin kulttuureihin tutustumiseen ovat erittäin hyvät. Urheilun ja opintojen yhdistäminen käy niin ikään kätevästi.

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu tarjoaa Koulutuskeskus Valossa ammatilliset perustutkinnot seuraavilta aloilta: autoala, kone- ja tuotantotekniikka, liiketoiminta, metsäala, puhtaus- ja kiinteistöala, sosiaali- ja terveysala sekä ammattitutkinnot seuraavilta aloilta: metsätalousyrittäjä sekä puhtaus- ja kiinteistöala.

http://ylojarvenlukio.fi/
www.tredu.fi

  • Ylöjärven lukio: rehtori Jarkko Tuomennoro, p. 050 372 1943, etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
  • Tredu: toimipistepäällikkö Vesa Kalliomäki, p. 040 800 4627, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Kaksoistutkinto

Lukion ja ammattiopiston sijoittuminen samaan rakennukseen antaa hyvät mahdollisuudet kaksoistutkinnon suorittamiseen. Koulutuskeskus Valossa tämä onnistuu kolmessa vuodessa. Opiskelijaksi pyritään hakeutumalla Tampereen seudun ammattiopistoon Treduun normaalilla tavalla yhteisvalinnassa.

Aikuiskoulutus

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu tarjoaa Valossa aikuiskoulutusta. Perustutkintovaihtoehtoja on useita. Myös ammattitutkinnot ovat mahdollisia.

Ylötehdas

Valossa toimivan Ylötehtaan koulutus- ja kehittämispalveluissa korostuvat yrittäjyyskasvatus ja yritysyhteistyö.

Ylötehtaan vetäjänä toimii yrityskoordinaattori Sami Hasila, p. 050 441 8819, etunimi.sukunimi@tampere.fi.

Ylötehtaan palvelut:

  • laaja, monialainen koulutustarjonta
  • yrityskohtaiset koulutukset ja osaamiskartoitukset
  • kehittämiskumppanuus
  • koulutukset ja tuki alkaville yrittäjille
  • työ-, kokous- ja koulutustilatarjonta, protopajatoiminta
  • opiskelijoiden yrittäjyyskasvatuksen ja yritysyhteistyön koordinointi
  • opettajien tukeminen yrittäjyyskasvatuksessa

Kirjasto

Keskeisellä paikalla Koulutuskeskus Valon aulassa sijaitsee moderni ja vireä oppilaitoskirjasto. > Lisätietoja kirjastosta

Moderni rakennus

Valo koostuu kahdesta rakennuksesta: kolmikerroksisesta osasta, jonka yhteydessä on liikuntasali, sekä kone- ja metallialan oppimisympäristöstä. Rakennuksia yhdistää toiseen kerrokseen sijoittuva yhdyskäytävä. Pääsisäänkäynti sijoittuu rakennusten väliseen sisäpihaan. Rakennusten pinta-ala on noin 11 500 bruttoneliömetriä. Koulutuskeskuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Aarne von Boehm Oy.

Valon kustannusarvio oli noin 20 miljoonaa euroa, ja se on Ylöjärven kaikkien aikojen suurin julkinen rakennushanke. Rakennuttajana toimi Kiinteistö Oy Ylöjärven koulutuskeskus.

Kiinteistöyhtiön omistavat aluksi Ylöjärven kaupunki ja PIRKO-Kiinteistöt Oy. Heinäkuusta 2014 lähtien yhtiön ovat omistaneet Pirkanmaan kunnat (Ikaalinen, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Tampere, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi).


Sivu päivitetty 3.8.2018

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi