Hyppää sisältöön

Kouluvuosi käynnistyy Ylöjärvellä 10. elokuuta

6.8.2021 16:30
Kategoria: Nuoret Yleiset
Koululainen kävelee reppu selässään koulun pihalla.

Uusi lukuvuosi alkaa Ylöjärvellä lähiopetuksena sekä peruskouluissa että toisella asteella. Kouluissa noudatetaan viranomaisten antamia koronaturvaohjeita: huolehditaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, vältetään tarpeettomia lähikontakteja sekä suositellaan kasvomaskin käyttöä yli 12-vuotiaille. Oppilaille ja heidän perheilleen painotetaan, ettei kouluun saa tulla sairaana eikä oireisena.

12 vuotta täyttäneiden koronarokotuksia suunnitellaan parhaillaan. Rokotuksia tullaan tarjoamaan kouluissa. Tästä tiedotetaan järjestelyjen selvittyä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote 5.8.2021

Pirkanmaan koronavirustilanne ja suositukset

Ekaluokkalaisia lähes 500

Ylöjärvellä aloittaa koulun noin 480 ensimmäisen luokan oppilasta. Kaikkiaan perusopetuksessa on oppilaita noin 4500.

Esiopetuksessa noudatetaan koulujen työ- ja loma-aikoja, ja esiopetus käynnistyy Ylöjärvellä niin ikään tiistaina 10. elokuuta.

Koulujen kotisivut uudistuivat

Ylöjärven peruskoulujen kotisivut ovat uudistumassa. Uudet sivut on jo julkaistu, mutta ne ovat vielä osin kesken. Sisältöjä täydennetään lukuvuoden alkaessa. Koulujen vanhoja sivuja ei enää päivitetä ja ne tulevat poistumaan verkosta.

Uudistuksen myötä koulujen sivuista tuli osa kaupungin sivustoa. Tällä halutaan varmistaa saavutettavuusvaatimusten toteutuminen. Sivujen sisällössä painotetaan tärkeimpiä yleistietoja koulun arjesta ja esimerkiksi oppilashuollosta. Huoltajien / oppilaiden ja koulun henkilökunnan välinen ajankohtaisviestintä hoituu Wilma-järjestelmän kautta.

Koulujen kotisivujen osoitteet noudattavat mallia ylojarvi.fi/koulunnimi.

Linkit koulujen sivuille

Oppivelvollisuuden pidennys käynnistyy toisen asteen aloittavilla

Keväällä peruskoulunsa päättäneet ja nyt toisen asteen aloittavat uudet opiskelijat ovat oppivelvollisuuden pidennyksen piirissä. Heidän oppivelvollisuutensa jatkuu siihen saakka, kunnes he täyttävät 18 vuotta tai valmistuvat kyseiseen tutkintoon. Ilmainen koulutus tutkinnossa jatkuu tarpeen mukaan sen kalenterivuoden loppuun saakka, jolloin opiskelija täyttää 20 vuotta.

Ylöjärven lukiossa aloittaa 165 uutta opiskelijaa ja lukion kokonaisopiskelijamäärä kohoaa 514:ään. Yrittäjyyslinjan vetovoima kasvoi edellisiin vuosiin verrattuna voimakkaasti. Ensisijaisia hakijoita oli 59, kun sisäänottopaikkoja oli tarjolla 40. Valituista yrittäjyyslinjalaisista 16 ja yleislinjalaisista 38 on muualta kuin Ylöjärveltä.

Ylöjärven lukiolla on yrittäjyyspainotteisen opetuksen erityistehtävä ja se on toinen Suomen kahdesta yrittäjyyslukiosta. Ylöjärven lukio on valtakunnallisesti tunnettu myös tiimipedagogiikan uranuurtajana. Ylöjärven lukio toimii Koulutuskeskus Valossa (Pallotie 5).

Koulutuskeskus Valossa toimii myös Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, jossa lukuvuosi käynnistyi 5. elokuuta. Tredun toinen toimipiste Ylöjärvellä sijaitsee Metsätiellä Kurussa.

Ylöjärven lukion sivut

Tampereen seudun ammattiopiston sivut (Tredu)