Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/KuruFest-viikonloppu 7.–8.6.

Avajaiskonsertissa perjantaina 7.6. klo 19 Kurun kirkossa esiintyy Uusi Helsinki -kvartetti. Kvartetti perustettiin vuonna 1982. Onnistuneet vierailut sekä lukuisilla kansainvälisillä festivaaleilla ja konserttitaloissa ovat vakiinnuttaneet kvartetin aseman kansainvälisessä musiikkielämässä. Kvartetissa soittavat Petri Aarnio, viulu, Taija Angervo, viulu, Ilari Angervo, alttoviulu ja Tuomas Lehto, sello. Päiväkonsertti on Parkkuun seuratalolla lauantaina 8.6. klo 13. Konsertissa esiintyvät Niamh McKenna, huilu, Martti Rautio, piano, Tuomas Lehto, sello, Elina Lehto, viulu, Ville Koponen, viulu ja Atso Lehto, alttoviulu.

Joka vuosi taiteellisesti korkeatasoinen KuruFest toteutettiin ensimmäisen kerran kesällä 2007. Tapahtuman perustajat ovat sisarukset Heini Lehto ja nykyinen KuruFestin taiteellinen johtaja Tuomas Lehto. Radion sinfoniaorkesterin 1. soolosellisti Tuomas Lehto kertoo, että KuruFestin teemana on tänä vuonna koti. Teema korostaa festivaalin tavoitetta tuoda korkeatasoista kamarimusiikkia lähemmäs yleisöä ja tarjota mahdollisuus nauttia musiikista lämpimässä ja kodikkaassa ilmapiirissä.

Parkkuun seuratalolla ollaan lähellä yleisöä, mikä onkin kamarimusiikin perusajatus. Esitettävät teokset kahdessa ensimmäisessä konsertissa ovat myös ns. kamarimusiikin ytimessä. Ne on suunniteltu esitettäväksi intiimissä ja läheisessä ympäristössä, kuten ihmisten olohuoneissa. Kolmas konsertti yhdistää kotoisissa oloissa myös ihmiset ja ruuan. Oman keveän ilmapiirinsä konsertteihin tuo alkukesän tunnelma.

Makuelämyksiä tarjoilee lauantain päiväkonsertin aikana Parkkuun seudun kyläyhdistyksen ja urheiluseura Parkkuun leijonien ”Villejä makuja” -puffet, jossa on tarjolla mm. pakuriteetä. Lisäksi KuruFest-viikonloppuna Ylöjärvellä on käynnissä Makufest, jonka aikana ravintoloissa ja kahviloissa on erikoisannoksia ja tarjouksia, www.visitylojarvi.fi/makufest.  

Liput KuruFestiin

Ennakkoliput ovat myynnissä lippu.fi-palvelussa. Illalliskonserttiin lauantaina liput vain ennakkoon.

• 15,5 € (+ tilausmaksut alk. 1,50 € www.lippu.fi)
• 11,5 € (+ tilausmaksut alk. 1,50 € www.lippu.fi) eläkeläiset, kriisihallintaveteraanit ja opiskelijat

Liput ovelta pe 7.6. ja la 8.6. Huom. vain käteismaksu (pankkikortti ei käy)
• 18 €
• 15 € eläkeläiset, kriisihallintaveteraanit ja opiskelijat

Lisätiedot konserteista tapahtumakalenterissa:

Avajaiskonsertti
pe 7.6. klo 19, Kurun kirkko

Päiväkonsertti
la 8.6. klo 13, Parkkuun seuratalo (Tila ei ole esteetön.)
Parkkuun seudun kyläyhdistyksen ja Parkkuun Leijonien puffetti Villejä makuja -teemalla. Lisätiedot ja ryhmien tarjoiluvaraukset: Minna Sarvijärvi, p. 040 589 0355