Hyppää sisältöön

Laboratorio ja röntgen

Fimlab Laboratoriot Oy vastaa sekä terveyskeskuksen lääkäreiden että yksityislääkäreiden lähetteellä tulevien potilaiden laboratoriopalveluista Ylöjärven terveyskeskuksessa.

Näytteenottoaika on klo 7.30-15.

Laboratorioajan voi varata netissä Fimlabin sivulta tai puhelimitse 010 808 515 arkisin klo 7-18.

Laboratoriossa voi asioida ilman ajanvarausta vain tilanteissa, joissa

  • lääkäri pyytää vastaanotolla käyneestä potilaasta kiireellisesti tarvittavat tutkimukset päivystyksenä (vuoronumeroautomaatista valinta "Päivystyspotilaat")
  • palautetaan kotona otettuja näytteitä laboratorioon, haetaan näyteastioita tai tarvitaan laboratoriotutkimuksiin liittyvää neuvontaa (vuoronumeroautomaatista valinta "Muut palvelut").

Terveyskeskuksen potilaiden tutkimustuloksia voi tiedustella oman alueen sairaanhoitajalta tai omalta lääkäriltä näiden puhelintunnilla.

Kurun terveysaseman laboratorio

Kurun laboratorio on kiinni 23.6.-29.8. Kurun laboratorio on avoinna 30.8. alkaen syyskuun loppuun asti parittomien viikkojen maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 7.30-13 ajanvarauksella. 

Fimlabin Kurun laboratorio palvelee ainoastaan ajanvarauksella. Ajan voi varata netissä Fimlabin sivulta tai puhelimitse 010 808 515 arkisin klo 7-18.

Poikkeuksellisesti vuoronumerolla voi asioida, jos hoitoyksikkö on pyytänyt tutkimukset päivystyksenä tai jos hakee tarvikkeita kotinäytteenottoa varten tai palauttaa näytteitä.

Röntgenpalvelut Ylöjärven terveyskeskuksessa

Röntgenpalveluja varten tarvitaan oman terveyskeskuslääkärin, päivystävän lääkärin tai muun sopimuksen piiriin kuuluvan lääkärin lähete. Vapaiden aikojen puitteissa kuvataan myös yksityislääkäreiden lähetteillä, tällöin kuvauksista peritään maksu.

Röntgenissä kuvataan keuhkojen ja luuston natiiviröntgentutkimuksia (ei kuitenkaan skolioositutkimuksia) sekä hampaiston panoraama- ja kefalometrisia kuvauksia. Röntgenlääkärit tekevät myös ultraäänitutkimuksia ja ottavat ohutneulanäytteitä.

Ylöjärven kaupunki ostaa kliiniset mammografiat, seulontamammografiat ja magneettitutkimukset Suomen Terveystalolta.

Toimipaikat

Laboratorio
Mikkolantie 10, 33470 Ylöjärvi
Näytä kartalla
Röntgen
03 565 28166 avoinna ajanvarauksella ma-pe klo 8-15, ke iltaisin klo 15-17.30 (ei ke-iltoja 21.6.-15.8.)

Mikkolantie 10, 33470 Ylöjärvi
Näytä kartalla
Päivitetty: 26.8.2021