Valitse sivu
Etusivu / Uutiset/Lähde mukaan esteettömälle retkelle Seitsemiseen elokuussa!

Ylöjärven kaupungin vammaisneuvosto ja liikuntapalvelut järjestävät yhteistyössä Matrocks Oy:n kanssa esteettömän kesäretken Seitsemiseen lauantaina 17.8.2024 klo 11–16. Retken kohderyhmänä ovat aikuiset liikuntaesteiset, näkö- tai muut aistirajoitteiset ylöjärveläiset sekä heidän avustajansa. Retki on osallistujille maksuton.

Retkelle lähdetään bussilla Ylöjärven urheilutalon edustalta (Koulutie 6) klo 11.00. Esteettömässä bussissa on hissi pyörätuoleille ja sähkömopoille sekä tavallisia istumapaikkoja. Bussissa on wc. Paluuaika Ylöjärven urheilutalolle on noin klo 16.

Seitsemisessä vierailukohteena toimii Soljasten suoalue, jossa pääsee tutustumaan upeaan luonnontilaiseen suoluontoon. Soiden keskelle kulkee noin puoli kilometriä pitkä laiturimainen polku, jota voi kulkea myös pyörätuolilla. Alueella on lisäksi noin kahden kilometrin luontopolku, joka kiertää soita. Polulla on pitkospuita, joita pitkin pääsee hyvin lenkkareilla kulkemaan.

Retkellä mukana olevat oppaat opastavat ja kertovat totta ja tarinaa kansallispuiston vaiheista, siellä eläneistä ja työskennelleistä ihmisistä, uudisraivaajista, metsien miehistä ja naisista. He valmistavat osallistujille makkarat, räiskäleet ja nokipannukahvit. Jokainen halukas pääsee paistamaan oman makkaransa ja räiskäleensä nuotiolla.

Mukaan pääset ilmoittautumalla 29.7.–15.8. välisenä aikana, joko sähköpostilla tai puhelimitse vastaavalle liikunnanohjaajalle Minna Vigrenille (etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi / p. 050 523 2081).
Mukaan otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kerrothan ilmoittautuessasi apuvälineesi. Jos käytät pyörätuolia tai sähkömopoa liikkumisen apuvälineenä, niin pystytkö siirtymään tavalliseen penkkiin vai istutko apuvälineessäsi matkan ajan? Kerro myös mahdolliset ruoka-ainerajoitteet/allergiat.

Jos tarvitset henkilökohtaista apua liikkumisessa, syömisessä/juomisessa, hygieniassa tai wc:ssä, ota oma avustaja mukaan retkelle. Tällä tavoin takaamme kaikille turvallisen ja mukavan retkikokemuksen.

Ilmoittautuminen on mahdollista peruuttaa pe 16.8. klo 12 mennessä, mikäli jostain syystä retkelle pääsy estyy. Ilmoittamalla peruutuksesta saamme vielä kutsuttua mahdolliset jonotuslistalla olevat mukaan, emmekä turhaa odottele lähtöpaikalla. Mikäli retkeltä jää pois ilmoittamatta, laskutamme siitä 20 euroa. Kiitos, että huomioit tämän!

Lisätietoja voi kysyä: Anne Beresford/vammaisneuvoston jäsen, p. 045 2628 925

Lue lisää retkikohteesta: https://www.luontoon.fi/seitseminen/reitit#Esteeton