Hyppää sisältöön

Lähes 450 hakemusta Ylöjärven omakotitontteihin, kiitos kaikille hakijoille

1.11.2021 16:50
Kategoria: Asuminen ja ympäristö
Ilmakuva metsäisestä rakentamattomasta tonttialueesta.

Ylöjärven kaupungin jokasyksyinen omakotitonttihaku herätti jälleen todella paljon kiinnostusta. Hakemuksia tuli määräaikaan mennessä kaikkiaan 445. 

Haettavissa oli 1.11.2021 klo 15 mennessä yhteensä 27 tonttia kahdelta eri asuinalueelta Ylöjärven keskustan tuntumasta, Siivikkalasta (13 tonttia) ja Siltatien alueelta (14 tonttia). 

Hakemusten alustavan katselmuksen perusteella molemmat alueet kiinnostivat hakijoita, mutta Siivikkala jonkin verran enemmän. Erityisen suosittuja kohteita olivat Siivikkalan Majavantien tontit. Tonteista ehdottomasti suosituin oli Majavantie 6, jonka liki puolet hakijoista oli laittanut ensimmäiseksi kohteekseen. 

Kaikkia tontteja haettiin samalla hakemuksella. Osa hakijoista haki muutamaa kohdetta, osa kaikkia tai lähes kaikkia tontteja. 

- Ennakkotiedustelujen sekä aiempien tonttihakujen perusteella osasimme ennakoida melko suurta kiinnostusta. Molemmat alueet ovat pientalopainotteisia ja ne sijaitsevat lähellä palveluita ja luontoa, toteaa Ylöjärven kaupungin tontti-insinööri Markus Hagelberg

Tonttien saajat valitaan arpomalla. Arvonta järjestetään 24.11.2021 (päivitetty 12.11.2021). Arvonnan toteutuksesta tiedotetaan hakijoita sähköpostitse lähiaikoina. 

Kiitämme kaikkia Ylöjärveltä tonttia hakeneita. Tiedotamme tonttitarjonnastamme aktiivisesti myös jatkossa. Siivikkalasta ja Siltatien alueelta on tulossa jakoon uusia omakotitontteja myös ensi vuonna. 

Syksyllä 2020 Ylöjärven kaupungilla oli haettavana 58 uutta omakotitonttia neljältä eri alueelta. Hakemuksia tuli tuolloin liki 650. Yksittäisiä hakijoita oli 492. 

Osa Ylöjärven tonteista on jatkuvassa haussa ja niitä voi hakea ympäri vuoden. Kurussa ja Viljakkalassa on tarjolla monipuolisesti tontteja, jotka sijaitsevat lähellä palveluita luonnonkauniissa ympäristössä isojen järvien lähettyvillä. 

www.ylojarvi.fi/omakotitontit