Hyppää sisältöön

Laura Pajusen taidenäyttely Ystävien kesken

Vanha Räikkä 04.10.2021 - 29.10.2021 Kategoria: Kulttuuri

Katuosoite: Kuruntie 12 33470 Ylöjärvi

"Ystävien kesken -näyttelykokonaisuus sai alkunsa tutkimusmatkasta Ylöjärven lapsuudenkotini vanhojen valokuva-albumien pariin. Näin ensimmäistä kertaa valokuvia vanhemmistani 80-luvun lopulta ajoista, jolloin he olivat suunnilleen samanikäisiä kuin minä nyt. Kuvat toivat uusia ulottuvuuksia vanhempiini. Paloin myös innosta tietää, keitä heidän ystävänsä olivat ja millaisia yhteisiä muistoja he jakoivat.

Lopulta tutkimusmatka laajeni omaan ystäväpiiriini ja ystävien kesken jaettujen muistojen vaalimiseen. Näyttely pyrkii pysäyttämään katsojan pieniin ilonhetkiin, jollaisia jokainen jakaa läheistensä kesken."

Laura Pajunen (1992, Ylöjärvi) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Öljyvärit ovat Pajusen intohimo ja hänen teostensa keskiössä ovat ihmishahmot sekä tunneilmaisua korostavat kokeelliset värimaailmat. Teoksissa hän tutkii värien vaikutusta tunnelman luomisessa ja tavoittelee harmonisia ja mieleenpainuvia värikokonaisuuksia.

Pajunen on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2019 ja opiskelee parhaillaan muotoilijaksi Metropolian korkeakoulussa tekstiilisuunnittelun linjalla. Pajunen on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä Suomessa vuoden 2021 aikana, osallistunut sitä ennen useisiin ryhmänäyttelyihin sekä myynyt teoksia yksityiskokoelmiin.

Näyttely-/julistekuvan tiedot:
Kaitasaaren reggaeorkesteri, yksityiskohta maalauksesta, 2021, öljyväri kankaalle

Vapaa pääsy.

Tapahtuman järjestää Ylöjärven kaupungin kulttuuripalvelut.

Talo on esteetön.
Lähin bussipysäkki on Asemantie.
Parkkipaikoille ajo Räikäntien kautta.

Avoinna kahvila-ravintolan aukioloaikoina ma-pe klo 11-17.

Lisätietoja tapahtumasta