Hyppää sisältöön

Leena Formulahden taidenäyttely

Vanha Räikkä 01.11.2021 - 26.11.2021 Kategoria: Kulttuuri

Katuosoite: Kuruntie 12 33470 Ylöjärvi

Leena Formulahti: Huusin! Ja digitaide vastasi huutooni

Marraskuussa Vanhassa Räikässä on esillä Leena Formulahden digitaalisia piirroksia.

"Vaikka mieleni on lapsesta saakka pursunnut kuvia ja pysähtyneitä hetkiä, aloin vasta aikuisiällä toteuttaa unelmaani ja piirtää kuvia konkreettiseen muotoon. Tukahdutettu tarve luoda kuvia kävi sietämättömäksi; oli kuin jokin sisälläni olisi huutanut ja repinyt minua auki.

Kun kokeilin digitaalista piirtämistä, ymmärsin tulleeni kotiin. Työskentelen piirtonäytöllä, joka on kaltaiselleni kumittajalle oiva työväline, koska korjausliikkeet tehdään nappia painamalla ja uusia kerroksia ja elementtejä voi lisäillä missä tahansa järjestyksessä. Vaikka harjoittelen myös akvarellimaalausta, koen että itselleni omin tapa työskennellä on kuriton ja perinteisistä työvaiheista vapaa digitaalipiirtäminen.

Ihmismieli, ilmeet ja kehonkieli kiehtovat minua. Olen kiinnostunut siitä, mitä ei voi osoittaa sormella tai selittää auki sanoilla. Olen huomannut, että taiteeni ilmenemismuoto on vastakohta mieleni rakenteelle; teokseni ovat riisuttuja ja minimalistisia kun taas mieleni on kaoottinen ja vaikeasti kontrolloitava. Koen, että mieleni tarvitseekin vastapainokseen seesteisyyttä ja harmoniaa, mistä johtuen taide ilmenee kauttani hyvin pelkistetyssä muodossa. Nautin siitä miten merkittävä yksi viiva voi olla, puhumattakaan sen puuttumisesta; tyhjä kohta teoksessa jättää kokijalle mahdollisuuden käyttää omaa mielikuvitustaan."

Vapaa pääsy.

Tapahtuman järjestää Ylöjärven kaupungin kulttuuripalvelut.

Talo on esteetön.
Lähin bussipysäkki on Asemantie.
Parkkipaikoille ajo Räikäntien kautta.

Avoinna kahvila-ravintolan aukioloaikoina ma-pe klo 11-17.