Hyppää sisältöön

Leijassa on syksyiset poistokirjojen myyntipäivät

23.9.2021 11:17
Kategoria: Kirjasto
Leijan kirjamyyntimainos

PIKI-päivän kunniaksi 23.9.21 Leijan Avenuelle on taas pystytetty poistokirjojen myyntipöydät. Korona-tilanne aiheutti myyntiin yli vuoden mittaisen tauon. Myytävää riitti siis vielä näin syksyksikin, vaikka edellinen myyntitapahtuma oli vasta viime heinäkuussa.

Kirjastoista poistetaan yleensä saman teoksen ylimääräisiä kappaleita, huonokuntoisia, kuluneita kirjoja ja vanhentuneita painoksia. Kirjojen poistaminen on kirjaston kokoelmien hoitoa. Näin tehdään tilaa uusille teoksille. Poistaa pitäisi saman verran kuin uusia tulee, sillä seinät eivät entisestään laajene. Yleisiä kirjastoja, kuten Ylöjärven kirjasto, ei ole velvoitettu säilyttämiseen, vaan aktiivisen ja käyttäjilleen tarpeellisen kokoelman ylläpitoon.

Kirjan katoamista ei kuitenkaan kannata pelätä.Tiettyjä kirjoja ei poisteta, vaan ne varastoidaan. Jos joku teos joudutaankin totaalisen turmeltumisen seurauksena poistamaan, jostakin PIKI-kirjastosta varmasti löytyy toinen kappale luettavaksi. PIKI-seutukirjasto palvelee tehokkaasti seutukuljetuksen avulla Pirkanmaan 23 kunnan kirjastojen asiakkaita. Kokoelmat löytyvät osoitteesta pikiverkkokirjasto.fi.

Harvinaisten kirjojen saatavuudessa palvelee suomalaisia koko Suomen laajuinen kirjastojen välinen kaukopalveluverkosto. Näiden lisäksi saatavuudessa auttaa keskitettyyn varastointiin perustettu Varastokirjasto ja Kansalliskirjasto, jonne on talletettu jo 200 vuoden ajan mm. kaikki Suomessa ilmestyvät painotuotteet.

Kysy lisää kirjojen saatavuudesta omasta kirjastostasi.

Lisätietoa myös
varastokirjasto.fi
kansalliskirjasto.fi