Kurun Kyläkyyti

Kyläkyyti Ekolla matkustat Kurussa ilmaiseksi lokakuun 2019 loppuun

Tulevaisuudessa haja-asutusalueiden liikkumisen palvelut eivät enää välttämättä perustu tiukasti määriteltyihin aikatauluihin ja ennalta suunniteltuihin reitteihin. Sen sijaan kyytejä voidaan tilata älypuhelimen sovelluksella siten, että tiettyyn suuntaan matkalla olevat kerätään matkan varrelta yhteen kulkuneuvoon, joka voi olla minibussi tai tavallinen taksi.

Tätä uutta palvelua on nyt mahdollista kokeilla Kurussa ilmaiseksi 16.9.-31.10.2019. Kyseessä on Sitran rahoittama kokeilu, jonka tulokset ovat kiinnostavia myös kansainvälisesti.

Palvelu toimii ovelta ovelle, eli kukin yksittäinen matkustaja voi hakea matkaa haluamastaan osoitteesta toivomaansa kohteeseen. Matka tilataan sovelluksella, jolla matkustaja voi seurata auton lähestymistä valitsemaansa lähtöpisteeseen.

Kyläkyydillä voi kulkea kätevästi esimerkiksi bussilinjan 85 pysäkille.

Kokeile ilmaisia kyytejä näin:

  1. Lataa älypuhelimeesi ilmainen Kyyti-sovellus Play Storesta (Android) tai AppStore (iPhone) -sovelluskaupasta.
  2. Valitse haluamasi lähtöpiste ja määränpää sekä aika, jolloin haluat matkustaa. Näet palvelualueen sovelluksen kartalla.
  3. Valitse sovelluksen tarjoamista vaihtoehdoista Kyläkyyti Eko. Kyläkyyti Eko -palvelu on tarjolla, jos matkasi voidaan yhdistää jonkin toisen asiakkaan matkaan. Maksuton kokeilu koskee ainoastaan Kyläkyyti Eko -palvelua.
  4. Kyläkyyti Eko perustuu matkustajien mahdollisuuteen joustaa reilusti matkan lähtö- tai saapumisajassa, jotta eri asiakkaiden matkoja voidaan sovittaa tehokkaasti yhteen. Saat ennen matkaa ilmoituksen tarkasta noutoajasta ja voit seurata auton saapumista kartalla.
  5. Mikäli Kyläkyyti Ekoa ei ole saatavilla, voit tilata joukkoliikennelipun hintaisen Kyläkyydin, joka ei edellytä yhtä suurta joustamista lähtöajassa.
  6. Tutustu ohjeisiin tarkemmin täällä. 

 

Kyläkyytiä ajetaan kaupungin tukemilla kuljetuksilla.

Kyläkyyti-tilaukset ajetaan Kurun palvelubussilla ja sosiaalihuolto- ja vammaispalvelulain kuljetuksilla, mikäli asiakkaan matka voidaan sellaiseen yhdistää. Kuljetuskapasiteettia on siksi rajallisesti, eikä kyytien yhdistely ole valitettavasti aina mahdollista. Sovellus kuitenkin kertoo selkeästi, onko ilmaista kyytiä tarjolla haluamaasi aikaan.

Jokainen sovelluksella tehty matkahaku on arvokas! 

Kokeilusta kerätty tieto sovelluksella haetuista matkoista - niiden ajoittumisesta ja suuntautumisesta - helpottaa jatkossa parempien liikkumispalveluiden suunnittelua haja-asutusalueilla.

Sitran koordinoimassa kehityshankkeessa selvitetään, voiko yhteiskunnan tukemia kuljetuspalveluita ja yksityishenkilöiden liikkumistarpeita yhdistelemällä löytyä uusia liikkumisen ratkaisuja. Tarkoituksena on turvata kylien ja haja-asutusalueiden liikkumispalveluita ja parantaa mahdollisuuksia kulkemiseen. Pirkanmaalta on Kurun lisäksi mukana Vammala. Lisätietoja hankkeen toteutuksesta Kurussa.

Tämän sivun lyhytosoite on www.ylojarvi.fi/kylakyyti.

 

 


Sivu päivitetty 16.9.2019

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi