Seudullinen joukkoliikenne

Yhteinen maksuvyöhykejärjestelmä 

Koko Tampereen seudun joukkoliikenne siirtyi yhteiseen kuusiportaiseen maksuvyöhykejärjestelmään 6.6.2016 (tiedote 31.5.2016). Ylöjärvi, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere ja Vesilahti saivat yhtenäiset liput ja lippuetuudet sekä asiakas- ja ikäryhmät. Jatkossa tutut siniset bussit liikennöivät koko alueella Nysse-tunnuksen alla.

Uudistuksen myötä lippujen hinnat pääsääntöisesti halpenivat ja lipputuotteet monipuolistuivat Ylöjärvellä. Esimerkiksi Matkatieltä Soppeenmäestä pääsee Tampereelle halvimmalla mahdollisella taksalla. 

Joukkoliikennelautakunta

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta toimii kuntien hyväksymän yhteistoimintasopimuksen mukaisesti kuntien yhteisenä seudullisena joukkoliikenteen toimivaltaisena viranomaisena Tampereen kaupunginvaltuuston ja -hallituksen alaisuudessa. Yhteistoiminnan piirissä ovat kaikki Tampereen kaupunkiseudun kunnat eli Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Yhteistoiminnan tavoitteena on toteuttaa kuntarajat ylittävää yhteistyötä joukkoliikenteen järjestämisessä sekä kehittää ja koordinoida seudullista joukkoliikennettä siten, että joukkoliikenteen palvelutaso paranee ja palvelut tuotetaan asiakaslähtöisesti ja edullisesti.

Joukkoliikennelautakunta


Sivu päivitetty 1.9.2017

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi