Hyppää sisältöön

Lukio

Ylöjärven lukiossa toimii kaksi koulutuslinjaa, yleislinja ja yrittäjyyslinja. Yleislinjalle valitaan vuosittain 125 ja yrittäjyyslinjalle 40 opiskelijaa.

Ylöjärven lukiossa painotetaan yhdessä tekemistä sekä työelämä- ja jatko-opintovalmiuksien saavuttamista. Lukio on valtakunnallisesti tunnettu tiimipedagogiikan uranuurtajana.

Ylöjärven lukioon on tarkoitus perustaa teknologian painotuslinja, joka aloittaisi elokuussa 2026. Lisätietoja LisäValo-hankkeesta

Yrittäjyyslukio, Ylöjärven erikoisuus  

Ylöjärven lukiolla on yrittäjyyspainotteisen opetuksen erityistehtävä ja se on toinen Suomen kahdesta yrittäjyyslukiosta. 

Yrittäjyysopinnot tarjoavat opiskelijalle mahdollisuuden hankkia tulevaisuuden työelämässä ja jatko-opinnoissa tarvittavia valmiuksia, kuten tiimityö-, vuorovaikutus- ja itsensä johtamisen taitoja.

Yrittäjyyslinjalta valmistuva nuori tunnistaa ja osaa kehittää omaa osaamistaan, tarttuu rohkeasti haasteisiin ja ymmärtää verkostoitumisen merkityksen oman menestyksensä rakentamisessa.  

Ylöjärven lukion sivut

Modernit tilat Koulutuskeskus Valossa

Ylöjärven lukio toimii Koulutuskeskus Valossa Ylöjärven keskustassa. Valossa toimii myös Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, mikä antaa hyvät mahdollisuudet kaksoistutkinnon suorittamiseen. Tämän lisäksi Valossa toimivat Ylöjärven lisäopetus (kymppiluokka) sekä Tampereen seudun työväenopiston Ylöjärven toimisto.

Valon tiloissa voi pitää kokouksia ja järjestää erilaisia tapahtumia.

Tredu toimii Valossa ja Kurussa

Tampereen seudun ammattiopisto Tredulla on Ylöjärvellä kaksi toimipistettä. Koulutuskeskus Valon lisäksi Tredu tarjoaa opetusta Metsätien toimipisteessä Kurussa.

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun sivut

Toimipaikat

Ylöjärven lukio
Ylöjärven lukio
Pallotie 5, 33470 Ylöjärvi
Näytä kartalla
Ylöjärven lukion verkkosivut

Yhteystiedot

Tuomennoro Jarkko
Ylöjärven lukion rehtori
050 372 1943
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Pallotie 5, 33470 Ylöjärvi
Bergman Miia
Ylöjärven lukion apulaisrehtori
050 554 2848
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Pallotie 5, 33470 Ylöjärvi
Nihti Tiina
Lukion koulusihteeri
050 390 4562
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Pallotie 5, 33470 Ylöjärvi

Toisen asteen yhteishaku

Opintopolku.fi

Päivitetty: 16.5.2023