Hyppää sisältöön

Mielen hyvinvointi

Tässä osiossa keskitytään omaan jaksamiseen, mielenterveyteen, sosiaalisiin suhteisiin sekä erilaisten riippuvuuksien hallintaan. 

Mielen hyvinvointi on tärkeä osa kokonaishyvinvointia. Siihen voi vaikuttaa huolehtimalla fyysisistä perustarpeista, mielekkäästä tekemisestä ja ihmissuhteista sekä vahvistamalla mielen joustavuutta. Omaa jaksamista, kehon tuntemuksia ja mielessä pyöriviä ajatuksia kannattaa kuunnella. 

Apuna pohdinnassa voit käyttää erilaisia apuvälineitä, kuten Terveyskylän Oma hyvinvointi -opasta, Arkeen voimaa -itsehoitoryhmää tai keskustelua Mielikioskin työntekijöiden kanssa. Ota hyvinvointiasiat ja siihen liittyvät huolesi rohkeasti puheeksi sinulle tutun työntekijän kanssa. 

Arkeen voimaa -itsehoitoryhmän tarkoituksena on vahvistaa osallistujien itsehoitotaitoja ja sitä kautta parantaa heidän arkipärjäämistään. Ryhmässä käsitellään laajasti hyvinvointiin liittyviä teemoja, kuten liikunta, uni ja oman mielen käyttäminen. 

Syksyn 2023 Arkeen Voimaa -ryhmä alkaa 1.9 klo 12-14:30. Ryhmä kokoontuu 6 kertaa Ylöjärven kaupungintalon Loila-neuvottelutilassa.

Ryhmätoimintaan hakeudutaan Pirkanmaan hyvinvointialueen Hyvinvointikioskin kautta: Tiina Raittinen etunimi.sukunimi@pirha.fi p. 050 437 1142.

Kaupungintalon taloustoimistossa on Arkeen Voimaa -kirjoja, joita kuntalaiset voivat halutessaan ostaa. Kirjan hinta on 10 euroa. Lisäksi pääkirjasto Leijassa on lainakappale.

Mielikioski tarjoaa keskustelutukea ja neuvontaa mielen hyvinvoinnista ja omien voimavarojen vahvistamisesta. Mielikioskille voit ottaa yhteyttä myös silloin, kun sinulla on huolta omasta tai läheisen tilanteesta.

Lisätietoja ja yhteystiedot löytyvät jatkossa www.pirha.fi

Ylöjärven sosiaali- ja terveyspalveluista vastaa 1.1.2023 alkaen Pirkanmaan hyvinvointialue, www.pirha.fi.

Tietoa ja tukea

mielenterveystalo

Mielenterveystalo on avoin ja maksuton sivusto, joka auttaa tarkastelemaan omaa arkea ja tarjoaa työkaluja mielen hyvinvointiin.
Tutustu Mielenterveystaloon

omaolo

Sähköisestä Omaolo-palvelusta löytyy tukea terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimiseen nopeasti ja esteettömästi, ympäri vuorokauden.
Tutustu Omaolo-palveluun

Tukea

enjaksa

Ylöjärven En jaksa.fi -sivustolta löytyy erilaisia tarinoita oman arjen tarkastelun tueksi. Lisäksi erikseen sovittuina ajankohtina palvelevassa chatissa on mahdollista keskustella nimettömästi arjen huolista.
Tutustu En jaksa -palveluun

Toimintaa

lahella

Ylöjärven alueen hyvinvointia ja terveyttä edistäviin järjestöihin ja yhdistyksiin pääsee tutustumaan Lähellä.fi -sivustolla tai ottamalla yhteyttä Lähellä-keskukseen, p. 050 323 3773.

Lisää järjestöjä ja seuroja on koottu Ylöjärven kaupungin verkkosivuille. 
Järjestöt ja vapaaehtoistyö

Päivitetty: 25.5.2023