Hyppää sisältöön

Mielen hyvinvointi

Tässä osiossa keskitytään omaan jaksamiseen, mielenterveyteen, sosiaalisiin suhteisiin sekä erilaisten riippuvuuksien hallintaan. 

Mielen hyvinvointi on tärkeä osa kokonaishyvinvointia. Siihen voi vaikuttaa huolehtimalla fyysisistä perustarpeista, mielekkäästä tekemisestä ja ihmissuhteista sekä vahvistamalla mielen joustavuutta. Omaa jaksamista, kehon tuntemuksia ja mielessä pyöriviä ajatuksia kannattaa kuunnella. 

Apuna pohdinnassa voit käyttää erilaisia apuvälineitä, kuten Terveyskylän Oma hyvinvointi -opasta, Arkeen voimaa -itsehoitoryhmää tai keskustelua Mielikioskin työntekijöiden kanssa. Ota hyvinvointiasiat ja siihen liittyvät huolesi rohkeasti puheeksi sinulle tutun työntekijän kanssa. 

Arkeen voimaa -itsehoitoryhmän tarkoituksena on vahvistaa osallistujien itsehoitotaitoja ja sitä kautta parantaa heidän arkipärjäämistään. Ryhmässä käsitellään laajasti hyvinvointiin liittyviä teemoja, kuten liikunta, uni ja oman mielen käyttäminen. 

Ryhmätoimintaan hakeudutaan Terveyskioskin kautta: terveyskioski@ylojarvi.fi, p. 050 437 1142.

Kaupungintalon taloustoimistossa on Arkeen Voimaa -kirjoja, joita voi halutessaan ostaa. Kirjan hinta on 10 euroa. Lisäksi pääkirjasto Leijassa on lainakappale. 

Ylöjärven terveyskeskuksessa sijaitseva Mielikioski tarjoaa keskustelutukea ja neuvontaa mielen hyvinvoinnista ja omien voimavarojen vahvistamisesta. Mielikioskille voit ottaa yhteyttä myös silloin, kun sinulla on huolta omasta tai läheisen tilanteesta.

  • Mielikioskin kautta tarjotaan myös vertaistukea ja ohjausta matalan kynnyksen toimintoihin, ja kioski tekee yhteistyötä järjestöjen kanssa.
  • Ota yhteyttä mielikioski@ylojarvi.fi tai puhelimitse 041 730 9804. Lisätietoja aukioloista ja tapahtumista Mielikioskin verkkosivuilla.

Työikäisten sosiaalityö tukee aikuisia elämänhallintaan ja taloudellisiin asioihin liittyvissä haasteissa.

Terveysasemien hoitajat ja Terveyskioski tukevat ylöjärveläisiä mielenterveysasioissa ja elämäntilanteisiin liittyvissä kriiseissä.

  • Ajanvaraus omahoitajan vastaanotolle tapahtuu oman piirin ajanvarauksesta. Omahoitajien yhteystiedot alueittain löytyvät terveyspalvelujen verkkosivulta.
  • Terveyskioskille voi ottaa yhteyttä sähköpostitse terveyskioski@ylojarvi.fi, chatissa tai poikkeamalla paikan päällä kauppakeskus Elossa, Elotie 1, 33470 Ylöjärvi. Lisätietoja Terveyskioskin verkkosivulla.

Tämä sisältö ei näy, sillä evästeiden käyttöä ei ole hyväksytty.

Tietoa ja tukea

mielenterveystalo

Mielenterveystalo on avoin ja maksuton sivusto, joka auttaa tarkastelemaan omaa arkea ja tarjoaa työkaluja mielen hyvinvointiin.
Tutustu Mielenterveystaloon

omaolo

Sähköisestä Omaolo-palvelusta löytyy tukea terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimiseen nopeasti ja esteettömästi, ympäri vuorokauden.
Tutustu Omaolo-palveluun

Tukea

enjaksa

Ylöjärven En jaksa.fi -sivustolta löytyy erilaisia tarinoita oman arjen tarkastelun tueksi. Lisäksi erikseen sovittuina ajankohtina palvelevassa chatissa on mahdollista keskustella nimettömästi arjen huolista.
Tutustu En jaksa -palveluun

Toimintaa

lahella

Ylöjärven alueen hyvinvointia ja terveyttä edistäviin järjestöihin ja yhdistyksiin pääsee tutustumaan Lähellä.fi -sivustolla tai ottamalla yhteyttä Lähellä-keskukseen, p. 050 323 3773.

Lisää järjestöjä ja seuroja on koottu Ylöjärven kaupungin verkkosivuille. 
Järjestöt ja vapaaehtoistyö

Päivitetty: 4.5.2022