Hyppää sisältöön

Mielenterveyspäivän kampanja kannustaa kohtaamaan nuoria aidosti

5.10.2021 09:13
Kategoria: Nuoret
ympyrässä nettisivuosoite ja teksti Maailman mielenterveyspäivä 10.10.

Maailman mielenterveyspäivää vietetään jälleen lokakuussa 10.10. Myös Ylöjärven kaupunki on mukana kampanjassa, jonka myötä näytämme vihreää valoa yhdenvertaisuudelle, kannustamme kohtaamaan nuoria aidosti ja muistutamme, että jokaisen nuoren mieli on arvokas.

Kampanja-aika on 4.-10.10.2021. Tällä viikolla nuorisopalvelut tutustuu nuorten kanssa mieli.fi-sivuston materiaaleihin. Nuorten kanssa keskusteluissa aiheina ovat erityisesti kaveritaidot ja omat vahvuudet. Nuorisotiloilla myös askarrellaan voimaviirejä.

Tänä vuonna mielenterveyspäivän teema on Vihreää valoa yhdenvertaisuudelle. Sen kunniaksi kaupunki valaisee kaupungintalon aukiolla sijaitsevan Vanhan Räikän vihreäksi mielenterveyspäivän iltana 10.10.2021. Tällä haluamme muistuttaa, että jokaisen nuoren mieli on arvokas.

Kannustamme myös tekemään Mitä mielessä -nettitestin yhdessä nuoren kanssa. Testi on tukena nuorten kanssa juttelussa. Nettitesti kannustaa aikuista pysähtymään ja kysymään nuoren kuulumisia. Testi tehdään yhdessä, jutellen siitä, mitä nuorella on mielessä ja mitkä asiat vaikuttavat mielen hyvinvointiin.

Maailman mielenterveyspäivän 2021 kampanjaa koordinoi Mieli ry ja paikallisesti sen jäsenyhdistys Mieli Ylöjärven mielenterveys ry.