Hyppää sisältöön

Mielikioski

Ylöjärven terveyskeskukseen on avattu Mielikioski 6.4.2021. Lue tiedote Mielikioskin avaamisesta.

Mielikioski on matalan kynnyksen tukipiste, johon voit ottaa yhteyttä, jos

 • sinulla on mielenterveyteen liittyviä huolia 
 • sinulla on päihteiden käyttöön liittyviä huolia 
 • sinulla on elämäntilanteeseen liittyviä huolia
 • olet huolissasi läheisesi tilanteesta.

Mielikioski tarjoaa keskustelutukea ja neuvontaa sekä ohjausta ja tukea muiden palveluiden käytössä. Kioskilla voi keskustella myös mielen hyvinvoinnista ja omien voimavarojen vahvistamisesta. Mielikioski palvelee 18 vuotta täyttäneitä ylöjärveläisiä, palvelu on maksutonta.

Kioskin tilat sijaitsevat Ylöjärven terveyskeskuksen kahvilapäädyn aulassa. Nykyiset koronarajoitukset eivät kuitenkaan mahdollista fyysisiä tapaamisia.

Mielikioskin kautta halutaan tarjota myös vertaistukea, ja kioski tekee yhteistyötä järjestöjen kanssa. Yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Mielenterveysomaiset Pirkanmaa - FinFami ry ja Mielen ry sekä ITUA-hanke ja Mukana-hanke.

Mielikioskilla työskentelee kaksi ammattilaista, psykiatrinen sairaanhoitaja Mervi Heiskanen ja sosiaaliohjaaja Anne Salminen.

Näin otat yhteyttä 

 • Päivystyspuhelin: 041 730 9804 ma klo 12-18, ti-pe klo 9-15
 • Sähköposti: mielikioski@ylojarvi.fi. Ethän lähetä sähköpostilla luottamuksellisia tai arkaluonteisia tietoja, kuten terveys- tai henkilötietoja.
 • Mielikioskin chat näkyy tällä sivulla, kun kioskin työntekijä on linjoilla vastaamassa.
 • Mielikioskin työntekijä tavattavissa perhekioskilla Elossa keskiviikkoisin klo 9-12 (Kauppakeskus Elo, Elotie 1).
 • Koronatilanteen parantuessa fyysiset tapaamiset ovat mahdollisia myös Mielikioskin tiloissa terveyskeskuksessa (Mikkolantie 10). Tästä tiedotamme erikseen.

Mielikioski ja Mukana-hanke kylillä 

Tule tutustumaan Mukana-hankkeen ja Mielikioskin toimintaan ja työntekijöihin:

 • 12.5.2021 klo 13–16 Siivikkalan koululla ja K-marketilla
 • 2.6.2021 klo 15–18 Viljakkalan Kultasannan ja Kyläpuodin kulmilla.

Sinulla on mahdollisuus luottamukselliseen keskusteluun ja voit kertoa ehdotuksesi Mielikioskin toiminnan kehittämiseksi. Voit lukea lisää kiertuetiedotteestamme (pdf).

Kaksi naista hymyilee kioskitilan edessä

Mielikioski tarjoaa matalalla kynnyksellä luottamuksellista keskusteluapua mielenterveyden ja hyvinvoinnin tueksi. Kioskilla työskentelevät psykiatrinen sairaanhoitaja Mervi Heiskanen ja sosiaaliohjaaja Anne Salminen. Kioskin tilat terveyskeskuksessa avataan heti, kun koronatilanne sallii. Siihen asti kioski palvelee etänä.

Kuukauden mielipointit

Toimipaikat

Mielikioski
041 730 9804 ma klo 12-18, ti-pe klo 9-15
mielikioski@ylojarvi.fi
Mielikioski palvelee toistaiseksi etänä. Fyysiset tilat Ylöjärven terveyskeskuksessa (Mikkolantie 10) avataan heti, kun koronatilanne sallii. Työntekijä tavattavissa perhekioskilla Elossa keskiviikkoisin klo 9-12.
Näytä kartalla

Chat arkisin

Chatin ponnahdusikkuna näkyy tällä sivulla, kun Mielikioskin työntekijä on linjoilla vastaamassa. 

Osa Poimi-hanketta

Mielikioski on osa Ylöjärven Poimi-hanketta (2020-2022). Poimi on yksi kansallisen mielenterveysstrategian 2020-2030 tavoitteita toteuttava, sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama ja Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen tukema hanke. 

Päivitetty: 4.5.2021