Hyppää sisältöön

Mielikioski

Mielikioski palvelee asiakkaita koko kesän ajan. Tiistaina 6. ja 20.7. vierailemme Viljakkalan Kyläpuodilla. Tervetuloa jutulle!

Mielikioski on matalan kynnyksen tukipiste, johon voit ottaa yhteyttä, jos

 • haluat vahvistaa mielen hyvinvointiasi ja voimavarojasi
 • kaipaat tukea elämäntilanteeseesi
 • olet huolissasi omasta mielenterveydestäsi tai päihteiden käytöstä
 • olet huolissasi läheisesi tilanteesta
 • kaipaat vertaistukea tilanteeseesi.

Mielikioski tarjoaa keskustelutukea ja neuvontaa sekä ohjausta ja tukea muiden palveluiden käytössä. Kioskilla voi keskustella myös mielen hyvinvoinnista ja omien voimavarojen vahvistamisesta. Mielikioski palvelee 18 vuotta täyttäneitä ylöjärveläisiä, palvelu on maksutonta.

Mielikioski palvelee toistaiseksi etänä ja kesäaikaan Perhekioskin tiloissa. Kioskin omat tilat sijaitsevat Ylöjärven terveyskeskuksen kahvilapäädyn aulassa ja ne avautuvat elokuun 2021 aikana. 

Mielikioskin kautta halutaan tarjota myös vertaistukea, ja kioski tekee yhteistyötä järjestöjen kanssa. Yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Mielenterveysomaiset Pirkanmaa - FinFami ry ja Mielen ry sekä ITUA-hanke ja Mukana-hanke.

Mielikioskilla työskentelee kaksi ammattilaista, psykiatrinen sairaanhoitaja Mervi Heiskanen ja sosiaaliohjaaja Anne Salminen.

Näin otat yhteyttä 

 • Päivystyspuhelin: 041 730 9804 ma klo 12-18, ti-pe klo 9-15
 • Sähköposti: mielikioski@ylojarvi.fi. Ethän lähetä sähköpostilla luottamuksellisia tai arkaluonteisia tietoja, kuten terveys- tai henkilötietoja.
 • Mielikioskin chat näkyy tällä sivulla, kun kioskin työntekijä on linjoilla vastaamassa.
 • Mielikioskin työntekijä on tavattavissa Perhekioskilla Elossa keskiviikkoisin klo 9-12, keskikesällä 30.6.-4.8. keskiviikkoisin klo 9-15 (Kauppakeskus Elo, Elotie 1).
 • Koronatilanteen parantuessa fyysiset tapaamiset ovat mahdollisia myös Mielikioskin tiloissa terveyskeskuksessa (Mikkolantie 10). Tästä tiedotamme erikseen.
 • Tiedote Mielikoskin avautumisesta ja toiminnasta

Kaksi naista hymyilee kioskitilan edessä

Mielikioski tarjoaa matalalla kynnyksellä luottamuksellista keskusteluapua mielenterveyden ja hyvinvoinnin tueksi. Kioskilla työskentelevät psykiatrinen sairaanhoitaja Mervi Heiskanen ja sosiaaliohjaaja Anne Salminen. Kioskin tilat terveyskeskuksessa avataan heti, kun koronatilanne sallii. Siihen asti kioski palvelee etänä ja keskiviikkoisin Perhekioskin tiloissa.

Kuukauden mielipointit

Toimipaikat

Mielikioski
041 730 9804 ma klo 12-18, ti-pe klo 9-15
mielikioski@ylojarvi.fi
Mielikioski palvelee toistaiseksi etäyhteyksilllä ja keskiviikkoisin työntekijä on tavattavissa Perhekioskilla Elossa klo 9-12 ja kesäaikana 30.6.-4.8. keskiviikkoisin klo 9-15. Fyysiset tilat Ylöjärven terveyskeskuksessa avataan elokuussa 2021.
Näytä kartalla

Chat arkisin

Chatin ponnahdusikkuna näkyy tällä sivulla, kun Mielikioskin työntekijä on linjoilla vastaamassa. 

Osa Poimi-hanketta

Mielikioski on osa Ylöjärven Poimi-hanketta (2020-2022). Poimi on yksi kansallisen mielenterveysstrategian 2020-2030 tavoitteita toteuttava, sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama ja Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen tukema hanke. 

Päivitetty: 3.7.2021