Hyppää sisältöön

Mielikioski tarjoaa ylöjärveläisille maksuttomia Mielenterveyden ensiapu® -koulutuksia

5.7.2022 12:00
Kategoria: Sosiaali- ja terveyspalvelut

Mielikioski tarjoaa ylöjärveläisille maksuttomia Mielenterveyden ensiapu® -koulutuksia syksyn 2022 aikana. Mielenterveys on osa kokonaisterveyttämme, josta voi huolehtia kuten muustakin terveydestä. Hyvä mielenterveys lisää hyvinvointiamme ja auttaa meitä selviytymään elämään kuuluvista vaikeuksista.

Haavoittuva mieli® Mielenterveyden ensiapu 2 -koulutuksen (MTEA®2) tavoitteena on vahvistaa osallistujien mielenterveysosaamista tarjoamalla asianmukaista tietoa psyykkisistä oireista, vähentää mielenterveyden ongelmiin liittyvää stigmaa ja antaa valmiuksia kohdata mielenterveyden ongelmia. Koulutuksessa opetellaan soveltamaan mielenterveyden ensiavun askeleita. Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat saada tietoa mielenterveyden häiriöistä, niiden kohtaamisesta sekä mielenterveyden ensiavusta, ei kuitenkaan akuutissa kriisitilanteessa oleville. MTEA®2-koulutuksia järjestetään syksyn aikana kaksi:

  • 23.8. – 1.9.2022 tiistaisin ja torstaisin klo 17–20.15 Ylöjärven terveysasemalla.
  • 27.9. – 6.10.2022 tiistaisin ja torstaisin klo 17–20.15 Ylöjärven terveysasemalla.

Nuoren mielen ensiapu® -koulutus (NMEA®) tarjoaa tietoa lasten ja nuorten mielenterveydestä sekä yleisimmistä mielenterveyden häiriöistä, mielen hyvinvoinnin haasteista ja vaikeista kokemuksista arjen keskellä, sekä puuttumisen ja puheeksi ottamisen välineistä. Koulutuksen tarkoituksena on ehkäistä lasten ja nuorten mielenterveysongelmia, parantaa niiden varhaista tunnistamista, sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia ottaa puheeksi mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä ja tarjota tukea ja apua. Koulutus on tarkoitettu 7–18-vuotiaiden lasten ja nuorten vanhemmille sekä henkilöille, jotka toimivat lasten ja nuorten kanssa työnsä tai harrastuksen puolesta. Syksyn aikana järjestetään yksi NMEA-koulutus:

  • 1.10.2022 lauantaina klo 9–16 Ylöjärven terveysasemalla.

Lisätietoja koulutuksista: Mielenterveyden ensiapukoulutukset - Ylöjärven kaupunki (ylojarvi.fi)

Kiinnostuitko? Kysy rohkeasti lisää ja ilmoittaudu Mielikioskille p. 041 730 9804 tai mielikioski@ylojarvi.fi.