Hyppää sisältöön

Neljättä koronarokotusta suositellaan 70-79-vuotiaille riskiryhmiin kuuluville

2.6.2022 17:35
Kategoria: Sosiaali- ja terveyspalvelut
Juliste, jossa lukee minä otin koronarokotuksen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia riskiryhmiin kuuluville 70–79-vuotiaille. Riskiryhmiin kuuluvat esimerkiksi vaikeaa sydän- tai keuhkosairautta, diabetesta ja sairaalloista lihavuutta sairastavat. Kolmannesta rokotuksesta tulee olla kulunut vähintään kolme kuukautta.

Aiemmin neljänsiä koronarokotuksia on suositeltu 12 vuotta täyttäneille vakavasti immuunipuutteisille, 80 vuotta täyttäneille, iäkkäiden hoivakodeissa asuville ja iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muille iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet ja jotka eivät pärjää yksin kotona. 

THL:ssä on arvioitu rekisteritietoja yhdistämällä, miten merkittävästi neljäs rokoteannos lisäisi suojaa kolme annosta saaneilla, kun otetaan huomioon henkilön vakavalle koronavirustaudille altistavat perussairaudet sekä nykyinen tai lähitulevaisuuden epidemiatilanne.

Koska ikä ja perussairaudet lisäävät vakavan taudin riskiä, eniten terveyshyötyä voidaan saavuttaa rokottamalla sellaisia riskiryhmiin kuuluvia 70–79-vuotiaita, jotka ovat toistaiseksi saaneet vain kolme annosta. Heitä on noin 300 000.

THL seuraa epidemiatilannetta ja on varautunut tarvittaessa muuttamaan suosituksiaan koronarokotteista.

Vakavan koronavirustaudin riskiryhmät

THL:n tiedote 4. rokotuksista 70-79-vuotiaille riskiryhmäläisille

Koronarokotusten ajanvaraus Ylöjärvellä 

Suosittelemme ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta eTerveydessä

Rokotusten ajanvarausnumeroon 03 735 6702 voi jättää soittopyynnön ympäri vuorokauden. Soittopyyntöihin ja puheluihin vastataan arkipäivisin virka-ajan puitteissa. 

Lisätietoja: www.ylojarvi.fi/koronarokotukset