Hyppää sisältöön

Nuorten intensiiviyksikkö NAVI

NAVI on uusi, elokuussa 2020 avattu Nuorten avohoidon intensiiviyksikkö. NAVIssa hoidetaan 12-17 -vuotiaita ylöjärveläisiä nuoria, jotka tarvitsevat tiivistä ja kiireellistä psyykkisen hoidon arviota ja aloitusta. NAVIssa tarjotaan apua myös aineellisiin ja toiminnallisiin riippuvuuksiin, kuten päihdeongelmiin ja peliriippuvuuteen. Näihin palveluihin ei tarvita lähetettä, vaan nuoren käytöksestä huolestunut aikuinen voi olla suoraan yhteydessä sairaanhoitaja Sami Rantaseen. Palvelut ovat maksuttomia ja luottamuksellisia.

Milloin ohjaudutaan?

NAVIin ohjaudutaan yleensä silloin, kun huoli nuoren voinnista on voimakkaasti kasvanut itsetuhoisuuden, eristäytymisen, koulua käymättömyyden, voimakkaan sosiaalisen ahdistuneisuuden tai päihdeongelman vuoksi. Tilanteen ollessa akuutti, nuori voi ohjautua NAVIin ilman aiempaa Nuorisotiimin kontaktia. Työskentely aloitetaan nuoren ja hänen perheensä kanssa mahdollisimman nopeasti ohjaamisen jälkeen.

Mitä palvelut ovat?

Hoito NAVIssa voi sisältää nuoren yksilökäyntejä, perhetyöskentelyä sekä koti- ja verkostokäyntejä. NAVIssa toimii myös nuorten ja vanhempien vertaisryhmiä. Hoitojaksot ovat intensiivisiä ja määräjaksoisia. Tavoitteena on pyrkiä muutaman kuukauden pituisiin hoitojaksoihin, joiden jälkeen nuori tavallisesti ohjautuu jatkokäynneille Nuorisotiimiin. Hoitojaksojen sisältö suunnitellaan nuoren ja perheen tarpeiden mukaisesti.

Miten asiakkaaksi hakeudutaan?

NAVIin ohjaudutaan samalla lähetepohjalla kuin Nuorisotiimiin (esim. koulukuraattorin, -psykologin, sosiaalityöntekijän tai lääkärin lähettämänä). Lähetetiimi arvioi nuoren hoidon aloituksen joko Nuorisotiimissä tai NAVIssa.

Lähetelomake

Katso myös:

Nuorten mielenterveystalo -sivusto

Toimipaikat

Nuorten intensiiviyksikkö NAVI
Nuorten intensiiviyksikkö NAVI
Mikkolantie 5, 33470 Ylöjärvi
Näytä kartalla

Yhteystiedot

Majaniemi Henna
Lastenpsykiatrian erikoislääkäri
Paattimäki Harriet
Vastuuhoitaja
041 730 5509
Niskanen Ville
Vs. psykologi
050 437 1362
Rantanen Sami
Sairaanhoitaja
041 730 5508
Vakkila Laura
Sairaanhoitaja
041 730 5511
Valtonen Ripsa
Vs. sosiaalityöntekijä
040 133 1584
Huotari Olga
Toimintaterapeutti
041 730 3801
Kyllönen Erja
Fysioterapeutti
041 730 5507 ti ja ke
Päivitetty: 31.5.2022