Hyppää sisältöön

Omaishoito ja perhehoito

Omais- ja perhehoito tarjoaa iäkkäille, pitkäaikaissairaille ja vammaisille henkilöille erilaisia vaihtoehtoja suunniteltaessa yksilöllistä palvelukokonaisuutta.

Omaishoito

Omaishoidon tuella turvataan iäkkään, vammaisen tai sairaan henkilön hoito ja muu huolenpito, joka on mahdollista järjestää kotona. Omaishoidon tukeen sisältyvät palkkio hoitajalle ja palveluina omaishoidon vapaat,jotka voidaan järjestää kotiin tai lyhytaikaisina jaksohoitoina asumispalveluissa. Omaishoidon tuesta sovitaan hoito- ja palvelusuunnitelmassa. Omaishoidon tuen piirissä olevan henkilön hoitajan kanssa solmitaan toimeksiantosopimus. Hoitopalkkio on hoitajalle veronalaista tuloa.

Omaishoidon tuetut kotikäynnit

Ylöjärven kaupungilla on iäkkäiden omaishoitajien tukemiseen suunnattu omaishoidon tuetun kotikäynnin palvelu. Palvelun piiriin pääseminen ei edellytä omaishoitosopimusta. Palvelun tarkoitus on, että omaishoitaja saa hieman hengähdys- ja asiointiaikaa normaaliin arkeensa ja siten auttaa häntä jaksamaan paremmin.

Lisätietoja saat neuvontapuhelimesta, p. 040 733 3949.

Perhehoito

Perhehoito on tilapäishoidon ja pitkäaikaisen asumisen yksi muoto. Perhehoidossa asiakkaan huolenpito järjestetään tilapäisesti tai pysyvästi perhehoitajan kotona. Perhehoitoa voidaan järjestää myös ikäihmisen omassa kodissa. Perhehoitoon hakeudutaan neuvontapuhelimen 040 733 3949 kautta.

Pirkanmaan perhehoidon yksikkö

Odotusajat palvelun saamiseen

Yhteystiedot

Penttilä Sirkka-Liisa
Asiakasohjaaja
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Kuusistontie 3, 33480 Ylöjärvi
Omaishoidontuki 65 vuotta täyttäneet
Iivarinen Kirsi
Asiakasohjaaja
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Kuusistontie 3, 33480 Ylöjärvi
Omaishoidontuki 65 vuotta täyttäneet
Päivitetty: 10.1.2022