Hyppää sisältöön

Omaolo laajenee Ylöjärvellä – käytössä nyt oirearvio alaselkäkipuun tai -vammaan ajanvarausmahdollisuudella

18.5.2022 13:00
Kategoria: Sosiaali- ja terveyspalvelut
Nainen ja mies katsovat kannettavan tietokoneen näyttöä keittiönpöydän ääressä.

Ylöjärvellä on otettu 17.5.2022 käyttöön Omaolon alaselänkipu- tai -vammaoirearvio, jonka kautta kuntalaisen on mahdollista tehdä tarvittaessa ajanvaraus fysioterapeutin suoravastaanotolle.

Oirearvio alaselänkivusta tai -vammasta kannattaa tehdä jos sinulla on pitkittynyttä ja/tai tavallisesta poikkeavaa tai alaraajaan säteilevää kipua alaselässä.  Omaolo-kysely auttaa sinua arvioimaan, milloin ja millaiseen hoitoon tulee hakeutua sekä miten itse voi hoitaa oireita.

Omaolo-palvelussa voit valita ja täyttää oireisiisi sopivan oirearvion. Vastauksena saat lääketieteelliseen tutkimustietoon perustuvan arvion hoidon tarpeestasi. Lisäksi näet kuntasi ohjeet, joiden mukaan voit toimia. Tarvittaessa saat mahdollisuuden olla yhteydessä alueesi ammattilaiseen Omaolon kautta. Yhden oirearvion täyttäminen vie noin 2–4 minuuttia.

Omaolo-palvelu löytyy osoitteesta www.omaolo.fi.

Omaolon linkki on myös kaupungin kotisivuilla, joilta löytyy lisätietoa kaikista kaupungin sähköisistä terveyspalveluista: www.ylojarvi.fi/sahkoiset-terveyspalvelut.

Omaolo otettiin Ylöjärvellä käyttöön kesäkuussa 2021. Vuoden 2022 aikana Omaolon sähköiset palvelusisällöt tulevat kasvamaan edelleen.