Hyppää sisältöön

Palvelubussit siirtyvät syysaikaan 10.8.

3.8.2022 15:45
Kategoria: Asuminen ja ympäristö Sosiaali- ja terveyspalvelut
Liikenneympyrä

Palvelubussien syksyn aikataulut tulevat voimaan keskiviikkona 10.8.2022. Paperisia aikatauluja on saatavissa busseista sekä kaupungintalon aulasta. 

Palvelubusseja on kolme ja niillä hoidetaan kaikille avoimen asiointiliikenteen lisäksi myös kaupungin perusturvaosaston kuljetuksia sekä koulukuljetuksia. Näihin kuljetuksiin palvelubussit ovat varattuja pääsääntöisesti noin kello 7-9 ja kello 12-15. Kaikille avoimen asiointiliikenteen ajot sovitetaan näiden kuljetusten väliin. Avoimella asiointiliikenteellä pyritään ensisijaisesti turvaamaan asiakkaiden perusasiointitarpeet eli esimerkiksi pääsy ruokakauppaan ja apteekkiin. 

Kyytimahdollisuuksia kaupungin Varikolla sijaitseviin kokoontumistiloihin on pyritty parantamaan syksyn aikatauluissa. Pelkästään Varikolle kulkevia palvelevaa kyyditystä on kuitenkin haastava järjestää. Palvelubussien aikataulut osoitetaan eri päivinä tietyille kaupungin osa-alueille, jotta matka-aika jäisi mahdollisimman lyhyeksi ja täten asiointiin jäisi enemmän aikaa. Palvelubusseilla toteutettava kaikille avoin asiointiliikenne on joukkoliikennettä, joka tarvitsee toteutuakseen reitilleen riittävän asiakasmäärän. 

Palveluliikenteessä matka tilataan aina etukäteen auton kuljettajalta soittamalla auton puhelinnumeroon. Yhteensovitushaasteiden vuoksi maanantain kyydit Varikolle hoitaa auto Ylönen ja paluukyydit auto Harjunen, mikä tarkoittaa sitä, että meno- ja paluukyyti tulee sopia molempien autojen kanssa erikseen. 

Matkan voi maksaa Tampereen seudun joukkoliikenteen Nyssen matkakortilla, mobiililipulla tai ennakkoon ostetulla kertalipulla. 

Palvelubussien aikataulut ja reitit 10.8.-31.12.2022 (pdf)

Lisätietoja ja ohjeita