Hyppää sisältöön

Palveluohjaus

Kehitysvammahuollossa toteutetaan yksilöllistä palveluohjausta, jonka avulla pyritään löytämään kehitysvammaiselle henkilölle ja hänen perheelleen sopiva palvelukokonaisuus.

Erityishuoltolain mukaisista palveluista laaditaan erityishuolto-ohjelma. Palvelutarpeen selvittämistä ja arviointia varten tehdään usein palvelusuunnitelma. 

Kehitysvammaisten erityispalveluista saa tietoa kuntoutusohjaajalta tai sosiaalityöntekijältä. Palveluihin haetaan ottamalla yhteyttä sosiaalityöntekijään. 

Palveluohjaus on kehitysvammaisen kehityksen, omatoimisuuden ja itsenäistymisen tukemista. Kuntoutusohjaaja on perheen palvelujen koordinoija, joka opastaa yleisiin ja erityishuollon palveluihin hakeutumisessa. Kuntoutusohjaaja toteuttaa yksilöllistä kuntoutussuunnitelmaa. 

Lapset ja nuoret

Kuntoutusohjaaja tukee ja ohjaa vanhempia lapsen hoitoon, kasvatukseen ja kuntoutukseen liittyvissä asioissa sekä kuntouttaa lasta kotona ja päivähoidossa. Lisäksi hän tukee ja tarvittaessa ohjaa päivähoidon henkilöstöä. 

Aikuiset

Kuntoutusohjaajan asiakkaina on myös aikuisia kehitysvammaisia, joita tuetaan itsenäisessä selviytymisessä. Kuntoutusohjaaja ohjaa tarvittaessa kehitysvammaista aikuista ja hänen perhettään.

Yhteystiedot

Holmi-Alakomi Marja
Sosiaalityöntekijä
03 565 28496 ma-ti ja to-pe klo 12-13
Kehitysvammalain ja vammaispalvelulain mukaiset palvelut, asiakkaat sukunimen alkukirjaimen mukaan A-La
Jalonen Hanna
Sosiaaliohjaaja
050 576 6272 ma-pe 8-9
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi
Kehitysvammahuollon kuntoutusohjaus. Kehitysvammahuollon palvelujen neuvonta ja ohjaus, perhehoidon palveluohjaus, sopimukset ja palkkiot.
Kylliäinen Aitolkin
Sosiaalityöntekijä
03 565 28585 ma-ti ja to-pe klo 12-13
Kehitysvammalain ja vammaispalvelulain mukaiset palvelut, asiakkaat sukunimen alkukirjaimen mukaan Per-Ö
Päivitetty: 23.6.2022