Sosiaalipäivystys

Virka-aikana Ylöjärvellä toimii lastensuojelun sosiaalipäivystys. Päivystysnumerosta 050 437 1301 saa sosiaalityöntekijän kiinni arkisin klo 8 - 16.

Virka-ajan (ma-pe klo 8-16) ulkopuolella, kun tarvitset kiireellistä sosiaalityöntekijän ohjausta, neuvontaa tai välitöntä puuttumista esim. lapsen tai nuoren asioissa:

Tällaisia ovat tilanteet, joissa ei voida odottaa seuraavaan päivään tai viikonlopun yli ilman vakavia seurauksia.

Esimerkiksi kun

  • lapsen tai nuoren tilanne on turvaton tai
  • hän on jäänyt heitteille tai
  • on tarve nopeaan puuttumiseen ongelmatilanteissa (nuoren päihteiden käyttö, aggressiivinen käyttäytyminen, itsetuhoisuus)
  • tilanteissa on mukana tai läsnä toisen henkilön huolenpidosta riippuvaisia ihmisiä kuten lapsi, vanhus, vammainen, joka uhkaa jäädä turvaa tai hoitoa vaille. Mukana olevia henkilöitä autetaan löytämään selviytymiseen tarvittavat tukitoimet.

Sosiaalipäivystys

Virka-ajan ulkopuolella välitöntä sosiaaliviranomaisen arviointia vaativat kriisitilanteet hoidetaan Tampereen kaupungin sosiaalipäivystyksessä 24 t / vrk, vuoden jokaisena päivänä, koko Pirkanmaan alueella.

Tampereen sosiaalipäivystys: p. 0500 625 990

Numeron kautta saat apua myös tilanteissa, joissa päihtynyttä lasta tai nuorta ei jostain syystä voida viedä kotiin tai häntä ei voida pitää kotona.

Poliisi voi toimittaa viikonloppuiltaisin päihtyneen nuoren Tampereelle nuorten selviämisasemalle.

Tampereen kaupunki/sosiaalipäivystys


Sivu päivitetty 31.12.2018

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi