Vammaisten ja kehitysvammaisten palvelut

Vammaispalveluina järjestetään vammaispalvelulain mukaisia palveluja ja tukitoimia sekä kehitysvammaisten erityishuoltolain mukaisia palveluja. Tarkoituksena on edistää ylöjärveläisten vaikeavammaisten ja kehitysvammaisten edellytyksiä elää ja toimia yhdenvertaisina yhteiskunnan jäseninä.

Vammaispalvelut ovat luonteeltaan toissijaisia. Erityispalveluja ja tukitoimia järjestetään silloin, kun vammainen henkilö ei saa riittäviä ja hänelle sopivia palveluja tai etuuksia muun lain nojalla.

Palveluita haetaan ottamalla yhteyttä sosiaalityöntekijään.

Ajankohtaista

Sinustako kehitysvammaisten perhehoitaja?

Seuraava perhehoitajien ennakkovalmennus järjestetään 14.3.–9.5.2018. Hakuaika ennakkovalmennukseen on 22.1.–7.2.2018. Lisätietoja

Vammaispalveluissa on otettu käyttöön sähköinen asiointipalvelu, Omapalvelu

Ylöjärven kaupungin vammaispalveluissa on otettu käyttöön 2.1.2017 alkaen sähköiset hakemukset koskien vammaispalvelulain mukaisia palveluita ja taloudellista tukea, vaikeavammaisten kuljetuspalvelua sekä alle 30-vuotiaiden omaishoidon tukea. Hakemuksen tekijä saa päätökset sähköisesti ja myös lisäselvityspyynnöt on mahdollisuus lähettää asiakkaalle sähköisen asiointipalvelun kautta. Verkkoasiointipalvelu on nimeltään Omapalvelu. Lue lisää verkkoasioinnin sivulta.

Omapalvelu

Muutoksia vammaispalvelulain mukaisissa kuljetuksissa

Tampereen Logistiikka Liikelaitoksen toiminta on päättynyt 31.12.2015 ja se on yhdistynyt Pirkanmaan sairaanhoitopiirin materiaalipalveluiden muodostamaan osakeyhtiöön. Toiminta on jatkunut keskeytyksettä uudessa Tuomi Logistiikka Oy:ssä.

Tuomi Logistiikka Oy vastaa jatkossa vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelumatkojen tilaus- ja välityspalveluista. Tilausosoite on kyyti@tuomilogistiikka.fi, puhelinnumerot säilyvät ennallaan, samoin matkan tilaaminen tekstiviestillä.

1.2.2016 alkaen osa henkilökuljetuksista hoidetaan ns. suoraohjausautoilla. Asiakkaat tunnistavat suoraohjausautot Tuomi Logistiikan tunnuksista.

Ylöjärven perusturvalautakunta merkitsi kuljetusmuutokset tiedoksi kokouksessaan 26.1.2016 (pöytäkirja).

Katso vammaispalvelulain mukaisten kuljetuspalvelujen ohjeet sivun alaosassa.


Sivu päivitetty 15.1.2018

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi