Työ- ja päivätoiminta

Mikkolan työtupa

Mikkolantie 7, 33470 Ylöjärvi
ohjaajat 
p. 050 390 4821
p. 050 501 6493

Mikkolan työtupa sijaitsee Ylöjärven keskustassa, Mikkolantie 7.
Työtuvan tilat käsittävät oleskelutilat, teknisentyöntilat, kädentaitojen tilat sekä jakelukeittiön, jossa on mahdollisuus harjoitella kotitaloustaitoja.

Työ- ja päivätoiminta on tarkoitettu aikuisille kehitysvammaisille.

Asiakkaiden toimintapäivät määräytyvät yksilöllisten tarpeiden mukaan 1-5 kertaan viikossa niin, että asiakkaita on keskimäärin 17 päivässä.

Työ- ja päivätoiminnan asiakkaille laaditaan yhdessä asiakkaan ja omaohjaajan kanssa yksilöllinen ohjaussuunnitelma tavoitteineen. Tavoitteiden mukaista toimintaa järjestetään erillisissä ryhmissä sekä työ-ja päivätoiminnan arjessa. Osa asiakkaista käy myös kuntouttavan työtoiminnan osana Mikkolan työtuvan ulkopuolella suorittamassa yksilöllisesti räätälöityjä työtehtäviä esimerkiksi päiväkodeissa.

Tavoitteena työ- ja päivätoiminnalla on edistää asiakkaan osallisuutta ja työllistymistä, tukea asiakasta hänen tavoitteidensa mukaisissa suunnitelmissa sekä tukea asiakasta mahdollisimman suuren itsenäisyyden saavuttamiseen.

Mikkolan työtupa kuuluu Ylöjärven kaupungin perusturvan alaisuuteen. Työ- päivätoimintaan hakeudutaan kehitysvammahuollon sosiaalityöntekijän kautta.
 

Päivätoimintakeskus Tuulikello

Mikkolantie 9, 33470 Ylöjärvi
ohjaajat
p. 050 437 1231

Tuulikello sijaitsee Ylöjärven keskustassa, Mikkolantie 9.
Tuulikellon tilat ovat valoisat ja remontoitu ottaen huomioon asiakkaiden erityistarpeet. Käytössä on useita toimintatiloja jotka mahdollistavat erilaiset toiminnot asiakkaiden mielekkään päivätoiminnan järjestämiseksi.

Vaikeavammaisten päivätoiminta on tarkoitettu aikuisille kehitysvammaisille.

Asiakkaiden toimintapäivät määräytyvät yksilöllisten tarpeiden mukaan 1-5 kertaan viikossa.

Päivätoiminnassa asiakkaiden ohjaussuunnitelmiin on määritelty yksilölliset tavoitteet. Tavoitteiden mukaista toimintaa järjestetään sekä yksilö- että ryhmätuokioissa.

Tuulikellon päivätoiminnan tavoitteena on tukea asiakkaan osallisuutta monipuolisissa arjen toiminnoissa, rytmittää arkea ja tukea asiakkaan vuorovaikutusta ympäristössään erilaisia puhetta tukevia ja korvaavia keinoja käyttäen. Tuemme asiakastamme oman toimintakyvyn ja voimavarojen löytämiseen ja käyttöön.

Tuulikellon päivätoiminta kuuluu Ylöjärven kaupungin perusturvan alaisuuteen. Päivätoimintaan hakeudutaan kehitysvammahuollon sosiaalityöntekijän kautta.

 

Päivätoimintakeskus Huiske

Koivumäentie 1, 33470 Ylöjärvi
ohjaaja p. 050 390 4820


Avotyö ja tuettu työ

Palvelutalosäätiö Kaksikko
ohjaaja p. 050 572 3317


Sivu päivitetty 12.2.2018

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi