Asumispalvelut

Kun kotihoito ei enää onnistu vanhuksen toimintakyvyn laskiessa, vaihtoehtoisena asumismuotona voi olla asuminen ryhmäkodissa tai palveluasunnossa. Palveluasuminen voi olla asiakkaan palvelutarpeesta riippuen joko tavallista palveluasumista tai tehostettua ympärivuorokautista palveluasumista.

Tavallista palveluasumista tarjotaan Ylöjärven kaupungin omassa yksikössä Kurun palvelukeskuksen Mattikodissa. Lisäksi tavallista palveluasumista ostetaan Ylöjärven palvelutalosäätiö Kaksikon Keihäsniemen kodista ja Iltaruskosta.

Tehostettua palveluasumista tarjoavat kaupungin omat yksiköt Tiurala Tiuravuoren palvelukeskuksessa, Esterikoti Kurun palvelukeskuksessa ja ryhmäkoti Pehtoori. Lisäksi tehostettu palveluasumista ostetaan Ylöjärven palvelutalosäätiö Kaksikon Keihäsniemen dementiakodista ja Ratinan sekä Villa Niemen hoivakodeista.

Palveluihin hakeutuminen

Asumispalveluihin haetaan hakemuslomakkeella oman alueen kotihoidon kautta. Kotihoito tekee asiakkaalle palvelutarvearvion ja Rai-arvioinnin. Asiakasvalinnat asumispalveluihin tehdään moniammatillisessa SAS-ryhmässä. Palvelujen saamisen kriteerit pohjautuvat asiakkaan toimintakyvyn Rai-arviointiin ja asiakkaan kokonaistilanteeseen.

Lisätietoja asumispalveluista antavat

Vanhustyön sosiaalityöntekijä Soila Siltamäki
Puhelinaika ma-pe klo 9.00-9.30 p. 03 565 28535 tai 03 565 30 000/vaihde
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi

Vanhustyön johtaja Sirpa Ellala
etunimi.sukunimi@ylojarvi.fi


Sivu päivitetty 14.11.2017

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi