Tiuravuoren asumispalvelut ja vanhainkotiasuminen

Tiuravuoren pitkäaikaishoidon yksiköt

Tehostetun palveluasumisen ryhmäkoti Tarupirtti, p. 040 133 1520
Perttelintupa, p. 050 536 4119
Tehostetun palveluasumisen ryhmäkoti Tiurala, p. 040 133 1527

Tiuravuoren palvelukeskuksessa on Tehostetun palveluasumisen ryhmäkoti Tiurala, jossa on 16 asukaspaikkaa, sekä Tarupirtti, jossa on 16 asukaspaikkaa. Lisäksi vanhainkodin osasto Perttelintupa, jossa on yhteensä 16 asukaspaikkaa. Kaikissa yksiköissä on yhden hengen huoneita, viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat. Tiuralassa on myös sauna sekä viihtyisä sisäpiha, missä on mahdollista kesällä viettää yhteisiä kahvitteluhetkiä, nauttia lintujen laulusta ja haistella kesäistä ilmaa. Syksyllä voi nauttia marjapensaiden ja omenapuun antimista. Perttelintuvassa asukkailla on mahdollisuus mennä kesäisin viihtyisälle, katetulle terassille esimerkiksi päiväkahville. Tarupirtissä kesää voi jatkaa lasitetulla parvekkeella, missä on mahdollisuus päästä ihastelemaan luonnon ääniä. Myös avoparveke on asukkaiden käytössä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Asukkaiden hyvinvoinnista ja huolenpidosta huolehtivat yksiköiden/ryhmäkodin sairaanhoitajat ja lähihoitajat. Jokaisella asukkaalla on omahoitaja, joka pitää yhteyttä asukkaan läheisiin ja huolehtii hoidon jatkuvuudesta sekä tiedonkulusta. Asukkaiden hoiva perustuu yksilöllisesti tehtyyn hoitosuunnitelmaan, jota päivitetään säännöllisesti. Omahoitaja huolehtii asukkaansa väliarvioiden tekemisestä 3 kuukauden välein ja RAI-toimintakykyarvioinnista 6 kuukauden välein. Mielekäs toiminta ja hyvä ravitsemus ovat myös asioita, joihin kiinnitetään erityistä huomiota. Tähän kuuluvat esimerkiksi erilaiset musiikki- ja lauluhetket, askartelu- ja toimintatuokiot, ulkoilu, eläinystävien vierailut ja yhteiset lukuhetket. Yksilöllisen arvion perusteella asukkailla on myös mahdollisuus käydä uimassa Kuntoutus- ja Muistikeskuksessa sijaitsevassa uima-altaassa.

Osastonhoitajana toimii Kirsi Kuusi. Sekä ryhmäkodissa että pitkäaikaishoidon yksiköissä on oma apulaisosastonhoitaja, Tiuralassa Varpu Anttila, Tarupirtissä Airi Hagelberg ja Perttelintuvassa Kaisu Syrjälä. Lääkäri käy yksiköissä säännöllisesti kerran viikossa ja lisäksi hän on tavoitettavissa myös muina päivinä virka-aikana. Asukkaiden huolenpitoon osallistuvat myös heidän läheisensä mahdollisuuksien mukaan sekä viikoittain kuntohoitaja, askartelu- ja toiminnanohjaaja sekä vapaaehtoistyöntekijöitä. Hoitotyötä tehdään siten moniammatillisen ryhmän voimin ja hyvässä yhteistyössä.

Yksiköissä ja ryhmäkodissa kunnioitetaan Ylöjärven kaupungin vanhustyön arvoja, jotka ovat ihmisarvon kunnioittaminen, vastuullisuus ja oikeudenmukaisuus. Vanhustyössä arvot tulevat esille erityisesti ikääntyneiden omatoimisuuden tukemisena, itsemääräämisoikeuden kunnioittamisena, yksilöllisten tarpeiden huomioimisena ja arvokkaan saattohoidon turvaamisena. Toimintaamme ohjaa myös kaupunkistrategia, jonka arvot ovat vastuullisuus, kehitysrohkeus, oikeudenmukaisuus ja turvallisuus.

Yksiköiden/ryhmäkodin henkilökunta on koulutettu käyttämään Kinestetiikan® toimintamalleja.

Kinestetiikka® on voimavaralähtöinen toimintamalli, joka perustuu ihmisen luonnollisten liikemallien ja aistitoimintojen ymmärtämiseen, ihmisen kunnioittavaan kohtaamiseen. Se tukee ihmistä hänen perustoiminnoissaan siten, että hän kokee toimintansa mielekkäänä ja kykenee aktiivisesti osallistumaan toimintoihinsa huolimatta sairaudestaan. Kinestetiikka® edistää tuen tarpeessa olevan henkilön omien voimavarojen ylläpitämistä ja edistämistä.  

Palveluihin hakeutuminen

Palveluihin hakeudutaan oman alueen kotihoidon kautta.


Sivu päivitetty 26.2.2019

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi