Ikääntyneiden mielenterveyspalvelut

Perusterveydenhuollon mielenterveysvastaanotto eläkeikäisille

Vastaanotto on tarkoitettu ikänsä puolesta eläkkeellä tai piakkoin eläkkeelle jäämässä oleville ylöjärveläisille. Vastaanotto on perustettu vastaamaan erityisesti eläkeikään liittyviin henkisesti kuormittaviin elämänvaiheisiin, joita voivat olla eläkkeelle jääminen, vanheneminen, oma tai puolison sairastuminen, omaishoitajana toimiminen ja puolison menetys. Myös lievissä ja keskivaikeissa mielenterveysongelmissa, kuten masennus-, ahdistus-, jännitys- ja paniikkioireiden sekä pitkittyneiden stressioireiden ja uniongelmien ilmetessä. Mahdollisesta lääkityksestä vastaa terveyskeskuslääkäri.

Käynnit vastaanotolla ovat keskustelukäyntejä. Aluksi on 1-3 arviointikäyntiä, jolloin kartoitetaan keskustelun tarve ja sovitaan jakson tavoitteista, pituudesta ja käyntitiheydestä. Käyntijakson pituus on suhteellisen lyhyt, noin 10 käyntiä. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Käynnit ovat maksuttomia.

Palvelun tarkoituksena on toimia mahdollisimman nopeasti ns. matalan kynnyksen periaatteella, tukea varhaisessa vaiheessa ja näin ennalta ehkäistä vaikeampien mielenterveysongelmien syntymistä. 

Vastaanotolle on mahdollista hakeutua suoraan ottamalla yhteyttä hoitajaan tai lääkärin, hoitajan tai muun työntekijän lähettämänä.

Vastaanotto on kahtena päivänä viikossa, keskiviikkoisin ja torstaisin Ylöjärven terveyskeskuksessa (Mikkolantie 10).

Ajanvaraus suoraan hoitajan kautta puhelinaikana keskiviikkoisin ja torstaisin klo 7.30 - 8.30 tai omahoitajan kautta.


Psykiatrinen sairaanhoitaja
Arja Ylärakkola, p. 050 437 1338 (ajanvaraus ke-to 7.30 - 8.30)


Sivu päivitetty 31.12.2018

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi