Ajankohtaista

Lapset luovat lumi- ja jäätaideteoksia Ylöjärvi jäässä -näyttelyyn, joka aukeaa Ylöjärvi-päivänä 24.1.

Ylöjärvi-päivää vietetään jälleen 24. tammikuuta. Samana päivänä uimahallin monitoimialtaan valkokankaalla alkaa pyöriä jo perinteeksi muodostunut Ylöjärvi jäässä -taidenäyttely. Ylöjärven päiväkotien ja perhepäivähoitoryhmien lapset luovat lumesta ja jäästä taideteoksia. Niistä otetuista valokuvista kootaan valokuvanäyttely, joka on uimahallilla esillä kahden viikon ajan.

Ylöjärvi jäässä -valokuvanäyttely Ylöjärven uimahallin monitoimialtaalla 24.1.-7.2.2018

ma klo 15 ja klo 18
ti-pe klo 8, klo 13 ja klo 18
la-su klo 11 ja klo 15

Sisään pääsee uimahallimaksulla.

Järjestäjänä varhaiskasvatuksen ja kulttuuripalveluiden yhteinen Kulttuurikude.

Asiakasmaksut muuttuvat

Asiakasmaksut muuttuvat 1.1.2018 alkaen. Suurimmat muutokset koskevat sisaruksen maksua ja tulorajoja. Lisätietoa löytyy alla olevasta liitteestä. Mikäli haluat toimittaa uudet tulotiedot maksun määrittämiseksi, ne tulee olla palvelusihteereillä 5.1.2018 mennessä.
 

Varhaiskasvatuksen ensimmäiset ruokailusuositukset olivat kommenttikierroksella

Uudet varhaiskasvatuksen ruokailusuositukset antavat tieteelliseen näyttöön ja hyviin käytäntöihin perustuvaa tietoa lasten ruokailun järjestämisestä ja ruokakasvatuksesta. Suositukset on tarkoitettu varhaiskasvatuksessa, ruokapalveluissa ja lasten terveyden edistämisen parissa työskenteleville ammattilaisille sekä perheille. Lisätietoa löytyy täältä.

 

Varhaiskasvatuksen sähköiset palvelut toimivat nyt kaikkien pankkien tunnuksilla

Suomi.fi-tunnistus olisi otettu käyttöön. 1.1.2018 Vetuma-tunnistautuminen ei enää toimi. Jos et pääse sähköisiin palveluihimme, olet ehkä tallentanut vanhan linkin suosikkeihin. Hae uusi linkki sivultamme: Asioi verkossa.

 

Varhaiskasvatuksen viestintäkanavia kehitetään digikokeilussa Tampereen seudulla

Tampereen seudulla käynnistyneessä kokeilussa kehitetään varhaiskasvatuksen viestintäkanavia yhdessä asiakkaiden sekä varhaiskasvatus-, palvelumuotoilu- ja IT-ammattilaisten kanssa. Kokeilun tavoitteena on löytää uusia asiakkaiden tarpeisiin vastaavia yhtenäisiä toimintatapoja ja ratkaisuja.  Kokeilussa hyödynnetään yhteissuunnittelun ja palvelumuotoilun periaatteita, joiden avulla testataan ja jalostetaan palveluita asiakkaiden kanssa. Asiakkaiden haastattelut toteutetaan Saurio-Mikkolan päiväkodissa. Kokeilun tuloksista tiedotetaan joulukuussa 2017.

Varhaiskasvatuksen viestintäkanavien kehittäminen on yksi kokeiluhankkeista, joille on myönnetty avustusta Valtiovarainministeriön digikuntakokeilun kautta. Kokeiluhankkeeseen hakivat yhdessä rahoitusta Ylöjärven ja Nokian kaupungit sekä Lempäälän kunta. Kokeilun eri vaiheisiin osallistuu henkilöstöä kaikista Tampereen seudun kunnista.

Digikuntakokeiluissa kehitetään kunnan palveluita ja toimintatapoja kokeilukulttuuria hyödyntämällä, edistetään kuntien verkostoitumista sekä asiakaslähtöistä toiminnan kehittämistä. Kunnat toteuttavat hankkeessa kokeiluja, jotka koskevat kuntien vastuulla edelleen maakunta- ja sote-uudistuksen jälkeen olevia tehtäviä. Hankkeen tehtävänä on myös edistää valmistautumista kunnan roolin muutokseen tulevaisuuden kunnassa digitalisaationäkökulmasta.

 

Ylöjärven kirjastossa toteutetaan Kirjasto saapuu päiväkotiin -projekti ajalla 11.8.2017 - 30.11.2018.

Projekti on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama. Projektissa etsitään uusia yhteistyömuotoja kirjaston ja päiväkotien välille ja edistetään lasten lukuinnon viriämistä. Kohderyhmänä ovat päiväkotien henkilökunta ja 3-5 -vuotiaat lapset. Projekti toteutetaan päiväkotivierailuilla, joissa lapsille pidetään n. puoli tuntia kestävä satutuokio ja henkilökunnalle vinkataan yhteisiin lukuhetkiin sopivia lastenkirjoja sekä lastenkirjallisuuteen ja lapsille lukemiseen liittyvää tietokirjallisuutta. Vierailun aikana kerätään päiväkotien toiveita ja ehdotuksia kirjastoyhteistyöhön.

Lasten perheissä on mahdollista suorittaa satudiplomi, jota varten päiväkoti saa halutessaan ohjeet ja materiaalin koteihin annettavaksi. Satudiplomin lapsi saa kirjastosta kuunneltuaan tai luettuaan kymmenen kirjaa.

 

Lomakkeet

Kaikki varhaiskasvatuksen lomakkeet löytyvät kootusti yhdeltä sivulta: Lomakkeet.


Sivu päivitetty 1.6.2017

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi