Ajankohtaista

Asiakastyytyväisyyskysely 2019

Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskysely on päättynyt. Kiitos kaikille vastanneille. Vastauksia saatiin huimat 1208 kappaletta.

 

Varhaiskasvatuksen kesäaika 2019

Varhaiskasvatuksen päivystysaika on 24.6.-2.8.2019, tuona aikana suurinosa päiväkodeista on kiinni ja lapsille järjestetään varhaiskasvatusta päivystyspäiväkodeissa. Päivystävät päiväkodit kesällä 2019 ovat Rinteen päiväkoti, Saurion päiväkoti, Tähkätaskun päiväkoti, Onnimannin päiväkoti ja Kurun päiväkoti. Viikolla 26 auki ovat myös Tiikon päiväkoti ja Kangasniemen päiväkoti.

Lisätietoa kesäajasta ja kesäajan maksuttomuudesta täältä.

 

Haku varhaiskasvatukseen 4.-17.3.2019

Hakemukset Ylöjärvellä syksyllä 2019 vapautuviin päiväkoti- ja perhepäivähoitopaikoihin tulee jättää 4.-17.3.2019. Hakeutuminen palveluihin tapahtuu sähköisesti: Sähköiset palvelut

Lisätietoja päiväkodeista ja perhepäivähoidosta saa kaupungin nettisivujen lisäksi suoraan päiväkodinjohtajilta sekä numerosta 040 133 1469 (ma-pe klo 9-12) tai sähköpostitse varhaiskasvatuksenpalveluohjaus@ylojarvi.fi.

Varhaiskasvatuspäätökset syksylle tehdään toukokuun aikana ja viimeistään 30.5.19 mennessä.

 

Varhaiskasvatuksen tietovaranto Varda

Varhaiskasvatuksen tietovaranto (Varda) on uusi, 1.1.2019 käyttöönotettava kansallinen tietovaranto, joka sisältää tietoja varhaiskasvatustoimijoista, varhaiskasvatuksen toimipaikoista, varhaiskasvatuksessa olevista lapsista, lasten huoltajista ja varhaiskasvatuksen henkilöstöstä. Varhaiskasvatuksen tietovarannosta säädetään varhaiskasvatuslaissa. Lisätietoja täältä.

 

Uusi varhaiskasvatuslaki

Uusi laki astui voimaan 1.9.2018. Lain uudistuksen myötä Opetushallituksessa aloitetaan syksyllä varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden päivittäminen. Uusi laki vahvistaa varhaiskasvatuksen laatua nostamalla henkilöstön koulutustasoa ja selkiyttämällä tehtävänimikkeitä. Uuden lain löydät täältä.

 

Varhaiskasvatuksen ensimmäiset ruokailusuositukset on julkaistu

Uudet varhaiskasvatuksen ruokailusuositukset antavat tieteelliseen näyttöön ja hyviin käytäntöihin perustuvaa tietoa lasten ruokailun järjestämisestä ja ruokakasvatuksesta. Suositukset on tarkoitettu varhaiskasvatuksessa, ruokapalveluissa ja lasten terveyden edistämisen parissa työskenteleville ammattilaisille sekä perheille. Uudet ruokailusuositukset löytyvät täältä.

 

 

 

Lomakkeet

Kaikki varhaiskasvatuksen lomakkeet löytyvät kootusti yhdeltä sivulta: Lomakkeet.


Sivu päivitetty 21.5.2019

Ylöjärven kaupunki

Kuruntie 14, PL 22, 33471 Ylöjärvi
p. 03 565 30 000
kirjaamo@ylojarvi.fi